Abcesul intramamar

Maladia se caracterizează prin apariţia puroiului în țesuturile sânului. Aceasta este o supurație de obicei delimitată de o zonă sănătoasă şi este foarte rar întâlnită în practica medicală.

Motivele apariției

Boala se dezvoltă, dacă microbii afectează glandele mamare la femei. Acest fenomen se produce, de obicei, prin gurgui, dacă pe el se formează fisuri. De această boală suferă femeile, care alăptează. Una dintre cauzele apariției abcesului este stagnarea laptelui în glandă.

Diagnosticul

Pentru a diagnostica acest tip de abces, trebuie controlată cantitatea de proteine, leucocite, eritrocite în urină. De asemenea, se observă un nivel scăzut de hemoglobină. Cangrenă, de obici, apare, în cazul, în care boala a avansat şi starea pacientei este gravă.

Tratamentul

Tratamentul medical se efectuează, luând în considerare gradul mastitei. Dacă lipseşte puroiul în inflamaţie, medicul recomandă un tratament conservator, care constă dintr-un complex medicamentos. În cazul mastitei purulente, este necesară intervenția chirurgicală.

Prevenirea

Femeia, care alăptează, trebuie să respecte igiena personală. Sînii se spală în fiecare zi cu apă caldă și săpun, după ce se îmbracă un sutien curat. Înainte de fiecare hrănire și scurgere a laptelui tânara mamâ trebuie să se spele pe mâini cu apă caldă şi săpun. Dacă s-au format fisuri, ele trebuie unse cu ulei de cătină sau o soluție de vitamina A. Femeie ar trebui să folosească garnituri speciale pentru sân, pe care să le schimbe des. Prevenirea înseamnă evitarea hipotermiei, precum și a traumelor la sîni.