Abcesul obstructiv

Abcesul obstructiv – e o boală, care apare în cavitatea abdominală între ficat și buclele intestinale.

Cauzele

Abcesul obstructiv — este o consecință a apendicitei purulente, necrozei pancreatice, precum și a colecistitei. Adesea, abcesul apare ca urmare a complicației diferitor tipuri de peritonită.

Simptomele, clinica

Caracteristica de debut se manifestă prin faptul, că pacientul se plânge de dureri în partea dreaptă, se observă o intoxicație, febră, bolnavul se simte distrus.

Printre simptomele comune – greață, constipație, flatulență, tahicardie, adesea hipotensiune arterială.

Această boală se poate forma fără o simptomatologie deosebită. Dacă se suspectă abcesul, medicul recomandă de a monitoriza temperatura corpului. În cazul acestei boli ea este subfebrilă. De asemenea, un simptom nu prea pronunțat poate fi leucocitoza, creșterea VSH-ului din analizele de sânge și senzațiile dureroase în timpul palpării. Cazurile severe – dezvoltarea de sepsis.

Diagnosticul

Boala e dificil de detectat: pentru diagnostic sunt necesare radiografia cavității peritoneale, examenul ecografic. De obicei, medicii investighează organismul bolnavului prin tomografie computerizată. Analiza de sânge demonstrează un înalt nivel de leucocitoză cu deplasare la stânga, de asemenea, crește VSH.

Tratamentul

Tratamentul abcesului dat prevede obligatoriu spitalizarea. Terapia constă în intervenție operațională și drenarea abcesului. Pentru tratament, medicii folosesc un sistem al terapiei cu antibiotice și, de asemenea, medicamente pentru dezintoxicare.