Ai început să uiți?

Vizualizari: 1336

Carența vitaminei B12 poate duce la pierderea memoriei. Testeaz-o la preț promoțional!

Dacă ai sesizat că îți scapă să faci multe lucruri pentru că pur și simplu ai uitat, atunci este momentul să faci o vizită la laboratorul Clinica Sante pentru a testa concentrația de Vitamina B12 în organism. Carența acestei vitamine poate duce la dereglări de memorie, până la demență.

Toată luna iunie prețul promoțional de testare a vitaminei B12 este de doar 135 lei. Promoția este valabilă în toate Centrele Clinica Sante!

Valentina Vlas, medic de laborator, director calitate Clinica Sante:

Fiecare celulă a organismului uman are nevoie de Vitamina B12. Ea este implicată în buna funcționare a nervilor periferici, participă la sinteza neurotransmițătorilor, la formarea eritrocitelor, în sistemul digestiv. Acest test este util pentru diagnosticul anemiei megaloblastice, a afecțiunilor gastrice și intestinale, a întârzierilor în dezvoltare. Deficitul de vitamina B12 este destul de frecvent, în special la persoanele peste 60 de ani, dar şi la nou-născuţi, prin tulburări de absorbţie sau, mai rar, prin insuficienţa aportului alimentar (la vegetarieni).

Semne clinice: Deficitul de vitamina B12 poate rămâne neobservat deoarece multe dintre simptome – oboseala, slăbiciunea, constipația, piele palidă, ulcerații bucale, pierderea poftei de mâncare, scăderea în greutate, tulburări de memorie, de dispoziție, de mișcare și de miros, amorțeala și furnicături la nivelul mîinilor și picioarelor sunt simptome generale și se aseamană cu manifestările unor boli cronice.

Intrucât Vitamina B12 influențează protecția mielinei nervilor, lipsa acesteia în organism duce la amețeli frecvente, la pierderea coordonării. Afectînd sistemul nervos, deficitul de vitamina B12 provoacă nu doar oboseala generală, dar și slabiciune musculară. In cazurile severe de deficit de vitamina B12 pot apărea probleme de vedere cum ar fi ,,muște” in fața ochilor si chiar orbire temporară. Datorită nivelului scăzut de hemoglobină, cauzat de deficitul vitaminei B12 oxigenarea țesuturilor este insuficientă și astfel apar dificultăți de respirație, dorința permanentă de a dormi. Căderea părului și unghiile subțiri, fragile, rupte, crăpate deasemenea pot indica lipsa vitaminei B12”.

Doar în iunie puteți face testul la Vitamina B12 la un preț promoțional de 135 lei.

Promoția este valabilă în toate Centrele Clinica Sante.

Linia verde Clinica Sante: 022667266
www.sante.md
Face book: Clinica Sante Moldova