Arhitecții proiectelor ideale ale clinicii TerraMed

Vizualizari: 709

Revenire la viață

Marcel Platon, chirurg ortopedic
Marcel Platon
chirurg ortopedic

Reabilitarea neuroortopedică implică tratament complex, inclusiv după intervenția chirurgicală. TerraMed Clinic lucrează în mod eficient la reabilitarea pacienților, care au suferit accident vascular cerebral sau intervenție chirurgicală cerebrală. În cele mai multe cazuri, pacienții recuperează complet procesul motor. Ei revin la viață. Lucrările de reabilitare complexă și capacitatea de formare a deprinderilor la pacienți, efectuate la clinică, includ kinetoterapia activă și pasivă, diferite tipuri de masaje, presopunctura, mișcările post-izometrice, camera Roche, o cameră senzorială. Sala de fizioterapie asigură electroforeză, terapie cuantică, neuro mio stimulare, fonoforez și alte proceduri și aparate medicale.

Scopul medicilor de la TerraMed este de a maximiza calitatea vieții pacientului

În mod tradițional, ortopedia este considerată parte a chirurgiei, care se ocupă cu tratamentul aparatului osos și muscular. Clinica TerraMed a depășit înțelegerea filistină a acestei direcții. Aici sunt studiate și analizate procesele profunde, care apar în corpul uman la nivelul materiei subtile. Natura l-a înzestrat pe om cu corp perfect – o construcție ideală. Cu toate acestea, în toate construcţiile ideale pot fi compromise integritatea și forma. Ortopezii, ca arhitecți ai corpului, corectează defectele. Despre ortopedie şi noua sa secţiune de neuroortopedie povesteşte chirurgul ortopedic al clinicii TerraMed Marcel Platon.

Ortopedia pentru cei mici

Centrul modern de reabilitare al clinicii TerraMed, înzestrat cu echipamentul necesar, are tot de ce e nevoie pentru tratamentul și a bebelușilor din primele zile ale vieții, și a persoanelor, care au adunat multe patologii legate de vârstă. Aspectul pediatric este semnificativ diferit de specificul de vârstă adultă. În clinică se examinează bebelușii din momentul nașterii, deoarece patologiile congenitale ale sistemului musculo-scheletal sunt frecvente și este important să fie diagnosticate imediat.

Specificul examinării unui nou-născut sau a unui copil de 3 luni este deja diferit de cel al unui copil de 6 luni sau de 1 an. La fiecare etapă a dezvoltării corpului copilului există unele schimbări și nu totdeauna în bine. Și pentru a nu scăpa ceva din vedere, e nevoie de controlul unui medic ortopedic. Copilul începe să-și țină singur capul – părinții sunt fericiți. Cu toate acestea, medicul ortoped trebuie să verifice, dacă micuţul ține capul în mod corect și la ce vârstă începe să o facă. Copilul începe să meargă – o bucurie pentru părinți.

Dacă copilul merge corect, se ţine bine pe picioruşe, în ce poziție este piciorul de la șold trebuie să fie determinate în primele zile de viață pentru a se asigura, că nu există o dislocare sau subluxație. Este necesar să stabilim cum îşi ţine copilul spinarea. De exemplu, scolioza de gradul 1 este ușor de tratat, dar dacă nu este vindecată la timp – va fi necesară intervenția chirurgicală. Din nefericire, părinții merg prea târziu la medic sau concretizează o perioadă lungă diagnosticul, iar timpul trece.

Avantajul ortopediei pediatrice este, că un copil crește până la 18-20 de ani. În această perioadă, sistemul musculo-scheletic este flexibil, mobil, elastic, cu o regenerare bună. De aceea, se supun uşor tratamentului scolioza, deformarea varusului și valgusului piciorului și alte deformări ale aparatului osos. Este important să ne amintim, că tratarea patologiilor în copilărie ajută la evitarea problemelor în viitor.

TerraMed oferă libertate de mișcare

Neuroortopedia – este o ramură tânără a ortopediei, aceasta analizează cazurile din sistemul nervos, care rezultă în dezvoltarea bolilor ortopedice. De exemplu, poate fi o paralizie cerebrală infantilă, în care există o încălcare a motilității. Tratamentul copiilor cu paralizie cerebrală și a altor boli asociate, legate de creier sau a măduvei spinării, necesită o abordare și eforturi integrate ale mai multor medici.

În acest scop, în clinica Terramed pe lângă ortopezi asigură sănătatea pacienţilor psihologi, neurologi, chirurgi si alţi specialişti. Deoarece corpul e dirijat de creier, în caz de o încălcare gravă a sistemului nervos cu dezvoltarea unor procese ireversibile, o vindecare completă a sistemului musculo-scheletice nu poate fi. Scopul medicilor este de a îmbunătăți calitatea vieții pacientului, de a realiza o mobilitate maximă și o coordonare a mișcărilor, pentru a da posibilitatea de a simți independența, libertatea de acțiune.

terramedÎn ortopedie există un concept – habilis (de la latinul habilis – pentru a putea). Este similar cu reabilitarea, dar reabilitarea este întoarcerea abilităților avute, pierdute ca urmare a traumei sau a bolii. Abilitarea este formarea inițială a deprinderilor și abilităților. Cel mai adesea de ea au nevoie copiii, care, din cauza bolii, nu şi-au format deprinderi independente. Aceştea, ca și noi-născuții, trebuie învățați să mănânce, să se îmbrace și chiar să se joace.

Kinetoterapia: sala în care visele devin realitate

În sală există un zid de alpinism. El are menirea de a face exerciții pentru a menține echilibrul și o mai bună coordonare motorie. Abilităților şi tuturor proceselor motorii, efectelor fiziologice, psihologice le sunr reîntoarse activităţile fizice. Pacientul este asistat de un instructor personal într-un program individual. Durata tratamentului depinde de gravitatea diagnosticului. Unele diagnostice sunt efectuate în mai multe cursuri, cu o pauză de 2-3 săptămâni.

TERAPIA KINETICĂ MODERNĂ ESTE SUCCESOAREA EDUCAŢIEI FIZICE CURATIVE.

Camera Roche – o largă oportunitate

Antranamentele din camera Roche sunt efectuate cu efect de antigravitate. Sunt destinate exercițiilor active, este folosită în caz de suprasolicitări, imobilizări, după intervenție chirurgicală, după accident vascular cerebral etc. Este un dispozitiv ideal pentru reabilitarea și abilitarea copiilor. Copiii, care au vârsta de 5-7 ani, care nici măcar nu au putut să stea pe picioare, să nu mai vorbim de a merge, aici fac primii pași, mişcă brațele și picioarele, se învaţă a ține jucăriile. Pentru a le reda copiilor un echilibru, ei sunt fixaţi prin curele moi, elastice în suspans, iar pentru a sprijini membrele – sunt utilizate dispozitive de anti-gravitație.

Teritoriul sentimentelor TerraMed

Clinica TerraMed utilizează abilitățile profesionale ale psihologilor în tratamentul și reabilitarea pacienților mici. Cum se obţine acest rezultat – povesteşte medicul-psiholog, art-terapeutul Natalia Trofimciuc.

Psihologia este o știință, care se ocupă, în primul rând, de procese psihologice. Acestea sunt procesele senzoriale, cognitive, care includ memoria, atenția, imaginația, gândirea, vorbirea și dezvoltarea emoțională. Psihologul de la clinica TerraMed lucrează cu pacienţii în camera senzorială. Aceştea sunt oameni de toate vârstele, dar mai frecvent – copiii cu nevoi speciale. Şi dacă copilul mai are şi dizabilități mintale în dezvoltare, poate identifica doar un medic psiholog.

Când mamele observă, că odrasla este prea apatică, liniștită, lentă în mişcări sau, dimpotrivă, e prea activă, nervoasă, excitabilă, nu doarme, nu are poftă de mâncare, plânge fără nici un motiv aparent – trebuie să arate copilul unui psiholog. Atunci când copiii cresc, motivul îngrijorării poate fi o întârziere în dezvoltarea vorbirii și a dereglărilor în procesele mentale.

O altă problemă pentru părinți poate deveni hiperactivitatea copilului. În majoritatea cazurilor, ea indică prezența unor patologii, în special a deficitului de oxigen al creierului. Este foarte dificil de a educa astfel de copii. Ei nu se pot concentra pe nimic, în permanenţă trebuie să alerge.

Comportamentul lor necesită observarea unui neurolog și a unui psiholog. Fără un tratament complex, acești copii nu vor putea să se stabilizeze și să se dezvolte pe deplin. O altă problemă a secolului XXI este dependența de calculator a copiilor. Aceste probleme trebuie abordate de psihologi. Psihologia nu aplică medicamente, ci folosește exerciții speciale, metode de art-terapie și alte tehnici corective.

Natalia Trofimciuc, medic-psiholog, art-terapeut
Natalia Trofimciuc
medic-psiholog, art-terapeut

Cameră magică

Camerele senzoriale sunt percepute de către micuţi ca fiind magice. Aici există o gamă largă de instrumente pentru dezvoltare, tratament și relaxare. Ploile luminescente stimulează sistemele vizuale și tactile. Panoul de lumină este utilizat pentru canalul de comunicare vizuală și pentru
corectarea tulburărilor de vorbire. Copiilor le plac cu adevărat plăcile colorate, se pot tîrî și umblape ele, iar acestea își schimbă culoarea. Copiii ascultă cu interes sunetele instrumentelor muzicale, adaptate la deficiențele lor de auz. Cursurile terapeutice se desfășoară în formatul jocului.

TerraMed oferă:

  • recomandări-consiliere psihologice, diagnostic psihologic și evaluarea clinică a proceselor senzoriale și cognitive, de evaluare a personalității: temperament, caracter, aptitudini de lucru, evaluare comportamentală, sferă de comunicare, a mecanismelor de adaptare, starea neuropsihică; contemplare, motorie fină și brută, mersul pe jos, coeficientul de frânare şi de excitare, simetria mişcărilor, diagrama corpului, coordonarea ochi-mână-picior, psihomotorica, interacțiunea cu obiecte. Împreună aceste caracteristici formează intelectul.
    • intervenția psihologică concretă prin consiliere psihologică, psihocorecție și psihoterapie.
    • educația și formarea, dezvoltarea personală, auto-cunoașterea, orientarea profesională, pregătirea psihologică pre-şcolară, pre-operaţională, îngrijirea psihologică post-operatorie etc.