Boris Gâlcă: Să ne bucurăm împreună de rezultatele bune!

1383
Boris Gâlcă
Boris Gâlcă
director medical al laboratorului Invitro Diagnostics

Testele de laborator moderne, de o precizie înaltă sunt cel mai important punct de legătură dintre medic și pacient, contribuie la stabilirea unui diagnostic corect și la un tratament rațional.

Despre necesitatea diagnosticului modern, despre metodele unice de cercetări și planurile de dezvoltare, vom vorbi cu Boris Gâlcă, director medical al laboratorului Invitro Diagnostics, doctor în științe medicale, magistru în Sănătate Publică și Relații Internaționale, medic obstetrician-ginecolog de cea mai înaltă categorie.

Domnul Gâlcă, ce reprezintă laboratorul medical Invitro Diagnostics astăzi?

Este un laborator medical avansat, care utilizează, în Moldova, tehnologiile moderne ale industriei de laborator mondiale pentru monitorizarea parametrilor biologici ai corpului.

În ziua de astăzi, Invitro Diagnostics este un centru unic, unde se desfășoară diferite tipuri de studii:

 • clinice;
 • hematologice;
 • genetice;
 • hormonale;
 • citologice și histologice;
 • diagnosticarea alergiilor;
 • determinarea bolilor autoimune ale ficatului;
 • cauzele infertilității feminine și masculine;
 • diagnosticul infecțiilor urogenitale;
 • markeri cardiaci;
 • prognoza bio pentru identificarea riscului dezvoltării cancerului;
 • în timpul pregătirii pentru sarcină.

În total, putem oferi mai mult de 650 de tipuri de teste care include cercetările obișnuite, dar și cele noi și exclusive din „paleta de laborator“ modernă și această listă este în continuă creștere.

Astfel, noi ajutăm la gestionarea sănătății în mod semnificativ și practic, dacă este necesar, aplicăm măsuri adecvate imediat. Împărtășim valori de bază cu pacienții noștri – grija față de sănătatea lor.

Cunosc nu doar din cele auzite că, Invitro Diagnostics are parte de respect și popularitate atât în rândul pacienților, cât și în rândul medicilor. Având în vedere că, ați început activitatea recent: Care este secretul succesului și cum ați reușit într-o perioadă scurtă de timp, într-un mediu competitiv acerb, să ajungeți la astfel de înălțimi?

Aveți dreptate, suntem o instituție medicală relativ tânără – în decembrie 2016 am sărbătorit prima noastră aniversare “jubileară” de doi ani.

Secretul succesului este simplu – rapiditatea și precizia realizării oricărei analize, prezența în arsenalul nostru a tipurilor unice de cercetare, grija pentru confortul pacienților și în același timp prețuri destul de accesibile.

Noi urmăm cerințele internaționale de control al calității efectuării testelor de laborator, folosind sisteme tehnologice și echipamente de laborator ale celor mai mari producători din lume, dintre care multe nu au analogi în Republica Moldova, pentru că le-am achiziționat la expozițiile internaționale specializate în 2016.

Am eliminat sută la sută „factorul uman“, datorită sistemelor automate de testare de laborator, care garantează o precizie de 100% a rezultatelor testelor.

Acest lucru este adeverit de programele RIQAS / RANDOX – cel mai mare sistem de evaluare internațională a calității externe (Marea Britanie). Angajații noștri activează strict după cerințe și respectă toate standardele și aspectele preanalitice în toate etapele analizelor. Noi utilizăm sisteme moderne de vacuum de unică folosință, care completamente elimină contactul cu mediul înconjurător și protejează materialul biologic în timpul transportării.

Și cel mai important, în instituția noastră lucrează cei mai buni specialiști din țară, profesioniști de nivel internațional. Eu vorbesc cu respect despre toți colegii mei minunați – consultanți la recepție, asistente medicale și paramedicii, medici de laborator și biologi.

În plus, din acest an de învățământ laboratorul Invitro Diagnostics prezintă baza clinică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu”, aici își urmează pregătirea profesională viitorii medici-laboranți. În același timp, suntem orientați spre cele mai bune parteneriate cu toate laboratoarele medicale private, nu în spiritul concurenței, ci în ceea ce privește cooperarea, dezvoltarea profesională în comun și creșterea.

Cât de rapid sunt efectuate analizele în laboratorul dumneavoastră?

Fără întârziere: 95% dintre studii sunt efectuate într-o singură zi de lucru, inclusiv testele foarte complexe.

Povestiți-ne, vă rog, despre cercetările unice care pot fi realizate, în Moldova, doar în Invitro Diagnostics.

Arsenalul nostru este actualizat în mod constant. În prezent, laboratorul Invitro Diagnostics este singurul din Republica Moldova, în care se efectuează testul la vaginita bacteriană – de înaltă precizie și investigare eficientă, datorită căruia este posibilă diagnosticarea infecțiilor urogenitale semnificative.

Indicații pentru acesta servește existența episoadelor de avort spontan, pregătirea pentru sarcina planificată, diagnosticul diferențial al posibilelor infecții la femeile însărcinate, pregătirile pentru procedurile ginecologice invazive, și altele.

Imaginați-vă, e nevoie doar de un frotiu pentru un diagnostic complet al microflorei condițional-patogene, al infecțiilor mixte și infecțiilor cu transmitere pe cale sexuală! Este, cu siguranță, foarte convenabil atât pentru pacienți cât și pentru medici.

Această analiză poate fi făcută doar în biroul principal al laboratorului?

Nu, testul la florocenoză, la fel ca și orice altă cercetare, este posibil să fie efectuată atât în laboratorul central Invitro Diagnostics, situat în sectorul Malina Mică, cât și în filialele noastre (centre de colectare), care lucrează în toate sectoarele din oraș.

Aș dori să aflu un pic mai mult despre confortul pe care îl oferiți pacienților dumneavoastră.

Într-adevăr, ne pasă de ei, oferim oportunitatea de a da analize la domiciliu, cum s-ar spune, indiferent de condițiile meteorologice. Acest lucru este util pentru persoanele care întâmpină dificultăți să iasă din casă(mame cu mulți copii, femei gravide, persoane cu dizabilități). Puteți să vă înregistrați apelând numărul de telefon 022 903 999 sau 078 903 999 sau pe site-ul nostru www.invitro.md, cu o zi înainte de data dorită și asistenta medicală de înaltă calificare va veni la ora convenabilă dumneavoastră.

În plus, pe site-ul laboratorului nostru, oricine poate crea un „Cont personal“ – spațiu de informare pentru pacienți și medici. Aici puteți găsi informații noi, vizualiza rezultatele cercetării (inclusiv arhivele).

De asemenea, în „Contul personal“ medicii pot direcționa pacienții spre cercetări și pot afla rezultatele acestora. În plus, rezultatele testelor  sunt expediate imediat pe adresa de e-mail a pacientului, și la cerere, pe e-mail-ul medicului, fiind informați printr-un SMS.

Dacă este necesar, curierul poate livra rezultatele la adresa specificată. Achitarea serviciilor se poate realiza nu doar la locul de față, dar și on-line – rapid, sigur și convenabil.

Planuri pentru viitor

În viitorul apropiat, vom extinde zona de laborator existentă în două ori, vom crea centre de cercetare de laborator regionale, precum și în fiecare centru raional vom deschide oficii de colectare.

În ceea ce privește dezvoltarea strategică – noi ne vedem ca partener național multiplu în domeniul asistenței medicale, cu prestarea serviciilor medicale și de altă natură.

Invitro Diagnostics

Află mai multe

În prezent, Invitro Diagnostics oferă mai mult de 650 de tipuri de teste de analiză, începând cu cele de rutină și finalizând cu cele mai complexe, printre care se regăsesc cercetări hormonale, diagnosticarea infertilității masculine și feminine, a bolilor autoimune, testări genetice, studii citologice și histologice, markeri cardiaci și tumorali, diagnosticarea alergiilor, detectarea infecției, un diagnostic complex al bolilor urogenitale, identificarea tulburărilor microflorei și multe altele.

Invitro Diagnostics

Rolul cercetărilor de prevenire în domeniul sănătății umane

E bine-cunoscut faptul că – orice boală este mai ușor de prevenit decât de vindecat. Oamenii sănătoși trebuie, de asemenea, să facă o vizită în laboratorul Invitro Diagnostics, ca măsură de profilaxie.

La noi puteți trece așa-numitele teste de biopronostic, de exemplu, în planificarea unei familii, pentru examinarea funcționalității organelor și a sistemelor, pentru a identifica riscul de dezvoltare a bolilor oncologice, și multe altele.

Consultațiile medicale periodice și cercetările de laborator la timp sunt o garanție a menținerii sănătății dumneavoastră.

Ne bucurăm împreună de rezultatele bune ale analizelor!