Bulimia

Bulimia se caracterizează prin tulburarea funcţionării tractului digestiv. Bulimia se poate de diagnosticat la etapa incipientă în condiţii casnice desinestătător. Boala dată este însoţită de simţul de foame toată ziua în jur. Bolnavul Pe parcursul unei perioade scurte de timp poate consuma o cantitate foarte mare de mâncare.

După consumul de alimente la o persoană se observă tendinţa de a scăpa de produsele consumate prin intermediul reflexelor de vomă artificiale. La fel bolnavul începe să ia diferite preparate laxative, să practice sportul până la o epuizare totală a organismului.

Simptome

În cazul în care o persoană observă sau la sine sau la cunoştinţele sale simptome de bulimie se recomandă ca să se adreseze neapărat la un specialist. Tulburările digestive de orice geneză sunt foarte periculoase pentru om, ele duc la o pierdere totală de puteri şi omul nu este în stare să lupte de unul singur cu boala în cauză.

E foarte important de tratat maladia în cauză sub dirijarea specialiştilor calificaţi în condiţii ataţionare deoarece semnele bulimiei pot fi foarte şterse şi diagnoza poate fi pusă numai de un medic prin intermediul unei testări de tip psihologic.

La ziua de azi cauzele apariţiei bulimiei nu sunt cunoscute până la capăt. Boala poate fi provocată de problemele existente în familie, de orice stare negativă în care se află o persoană dată, de particularităţile lui individuale la fel şi de cauzele ce au un caracter social.

Poţi să te îmbolnăveşti de bulimie şi în cazurile în care:

  • O persoană are cunoscuţi sau rude care sunt bolnavi de maladia în cauză sau au kilograme în plus;
  • Dacă o persoană are o activitate profesională care cere un control riguros a masei corporale ca: balerinele,sportivii,modelele ş.a.
  • După o decădere nervoasă foarte mare sau după un stres foarte mare;
  • Dacă omul întotdeauna tinde să aibă o greutate şi o siluetă ideală şi persistă dorinţa de a slăbi şi de a scăpa de kilogramele în plus.

Bulimia este o boală specifică în special femeilor (9 din 10 bolnavi sunt femei). Însă pe parcursul ultimilor ani bulimia a început să se diagnostifice şi la bărbaţi. Primele semne pot apărea deja şi în adolescenţă.

Diagnosticare

Oamenii care suferă de bulimie primesc mâncarea ca un remediu de calmare, ei simt o satisfacţie şi comfort în timpul procesului de consum al alimentelor. Când omul înţelege că a mâncat mai mult decât s-ar cuveni el începe să piardă controlul asupra comportamentului său şi începe să prevaleze frica precum că ar putea pune nişte kilograme în plus. Asemenea stări duc la faptul că bolnavul începe prin diferite metode să scape de mâncarea recent consumată.

Tratament

În cazul în care maladia în cauză nu este tratată la timp atunci putem să ne aşteptăm la perturbarea funcţiilor a mai multor organe şi sisteme ale organismului uman.

În timpul procesului de provocare a vomei artificiale se elimină acidul,care nimerind în cavitatea bucală poate provoca procese distructive în smalţul dentar şi procese inflamatorii în gingii. Toate metodele de scăpare de mâncarea consumată în exces duc la perturbări în funcţionarea sistemului cardio-vascular, a rinichilor, poate apărea osteoporoza şi alte stări negative.

Indigestiile alimentare înrăutăţesc sănătatea fizică, psihică şi starea lui emotivă.