Chistul dintelui. Tratament și prevenire la Caracaș Dental

Vizualizari: 487

Caracas Dental лечение кисты зубаCauzele apariției

Chistul dintelui este o infecție a părții superioare a rădăcinii dentare. Este o formatie densă de formă rotunjită plină de mase purulente. Acest proces din punct de vedere medical mai poartă și denumirea de abces parodontal. Chisturile sunt deosebit de frecvente în maxilarul superior din cauza porozității țesutului osos din această zonă.

În cazul în care tratamentul nu se realizează, chistul începe să crească, trecând în zone noi ale țesutului circulator. În cazul în care se manifestă o atitudine neglijentă față de sănătatea dinților, localizarea unei astfel de formațiuni devine cronică și se manifestă periodic prin un proces inflamator în partea superioară a rădăcinii dintelui afectat.

Diagnosticare

Odată cu dezvoltarea unui chist dentar în zona afectată acesta se manifestă prin o inflamație și o durere atunci când zona cu pricina este atinsă. Efectuarea unei radiografii dentare identifică cu precizie localizarea și stadiul de dezvoltare a zonei infecțioase.

Tratament

Dacă în unele cazuri ce țin de afecțiunile infecțioase ale țesutului dentar sunt posibile metode de tratament medical și terapeutic, atunci în cazul unui chist dentar este necesară intervenția chirurgicală pentru a curăța complet zona afectată de puroi și țesutul infectat. În stadiul inițial al dezvoltării bolii dacă rădăcina dintelui nu a fost afectată atunci tratamentul chirurgical se efectuează numai pe țesutul circulator.

Stomatologi din Caracaș Dental tratează chisturile într-un mod complex: mai întâi curăță zona afectată și apoi trec la tratamentul real al dintelui problematic. Procesul în sine nu este dificil și se desfășoară sub anestezie locală într-un timp scurt, într-o sesiune de vizită la un specialist stomatolog din Caracaș Dental. După intervenția chirurgicală realizată se necesită o perioadă terapeutică pentru a preveni reapariția bolii și vindecarea cu succes.
Doctorii clinicii dentare Caracaș Dental vor da recomandări și vor îndruma pacientul pe întreaga perioadă de recuperare.

Profilaxie

În afară de măsurile de igienă de bază pentru a preveni apariția chistului dentar ar trebui de frecventat în mod regulat dentistul cu scopul de a depista la timp leziunile carioase ale dinților. Medicii din centrul dentar Caracaș Dental vor acorda o atenție maximă dinților dumneavoastră și vă vor ajuta să evitați apariția unui chist dentar.