Copilul tău suferă de inimă? Ce mod de viață trebuie să adopte!

Vizualizari: 1349

Stilul de viață al unui copil care suferă de o boală cardiacă nu ar trebui să difere foarte mult de cea a unui copil care nu o are.

Însă sunt unele precauții de care părinții trebuie să se conducă. Care sunt acestea ne spune Natalia Gavriliuc, medic cardiolog-pediatru în cadrul Clinicii Sante.

Părinții trebuie să opteze pentru un regim de viață normal pentru copiii lor cu patologii cardiace. „În general, optăm pentru un stil de viață cât mai obișnuit, nu exagerăm și nu marginalizăm copiii”, a menționat Natalia Gavriliuc, medic cardiolog-pediatru în cadrul Clinicii Sante.

Natalia Gavriliuc, medic cardiolog-pediatru

Absolut obligatorii rămân însă vizitele regulate la medicul cardiolog care va monitoriza starea copilului și va oferi indicațiile corecte.

„Stilul de viață diferă de la copil la copil în funcție de patologie. Nu putem să comparăm o patologie care se rezolvă chirurgical cu malformații destul de serioase: o corecție de transpoziție a vaselor magistrale, de exemplu. Dar, per general, la toți copiii recomandăm un stil de viață foarte bine organizat și aici mă refer la controalele medicale la cardiolog-pediatru la timp, tratamentul suportiv cardiac pe care trebuie să-l primească copilul neapărat pentru compensarea funcției cardiace, alimentația sănătoasă, regim fizic cruțător. Deci acești copii sunt direcționați la ocupații cu mai puțin efort fizic”, a explicat medicul cardiolog pediatru.

„Inima copilului la control” este campania de informare organizată de Clinica Sante.

Dacă aveți și dvs. o întrebare la medicul cardiolog pediadiatru Natalia Gavriliuc o puteți expedia la dresa pr@clinica-sante.md

Natalia Gavriliuc, medic cardiolog-pediatru la Centrul Medical Clinica Sante din Chișinău, str. Izmail 84.

Programare: 078 11 99 55
www.sante.md