Corecția vederii cu laser este o alegere potrivită pentru tine sau nu?

Vizualizari: 1578

Corecția vederii cu laser astăzi este cea mai discutată intervenție oftalmologică și cea mai populară.

Fiecare purtător de ochelari visează să scape de ochelari și cea mai frecventă întrebare cu care se ciocnește este: dacă e un candidat potrivit pentru chirurgia refractivă sau nu?!

Care sunt complicațiile chirurgiei laser?

Operația de corecție a vederii este o soluție sigură contra miopiei și a hipermetropiei. Complicații în timpul intervenției sau după sunt foarte rare și în majoritatea cazurilor se întâmplă din motivul unui candidat nepotrivit pentru laser. Din acest motiv etapa de diagnostic și examinarea este cea mai importantă iar rezultatele finale sunt garantate de calitatea diagnosticului iniţial.

Cine poate beneficia de o corecţie laser?

Dacă ai miopie sau hipermetropie cu dioptriile cuprinse între 1 și 7, ai atins majoratul, nu ai alte afecțiuni oculare, atunci corecția laser este o soluție potrivită pentru tine. Bineînțeles că înainte de o procedură LASER, medicul oftalmolog va evalua toate măsurătorile detaliat.
Rezultatele corecției laser în mod special depind mult de etapa de diagnostic și valorile inițiale.

În cadrul Clinicii Oftalmologice MCI fiecărui pacient îi se face o testare amănunțită până a confirma necesitatea unei chirurgii laser, deoarece o selecție viguroasă garantează rezultate excepționale și 0% complicaţii.

Sigur că persoanele cu miopie ușoară tind să aibă cel mai mare succes în chirurgia refractivă iar persoanele cu un grad ridicat de miopie sau miopie împreună cu astigmatism au rezultate mai puțin previzibile.

Cine nu poate opta pentru corecția LASER?

  • Persoanele cu diabet sau alte afecțiuni de sistem ce poate înrăutăți vederea în timp.
  • Persoanele cu vârsta peste 50 de ani, deoarece la această vârstă în mod normal se poate dezvolta fie prezbiopia fie cataracta iar pacientul va fi nevoit să poarte în continuare o corecție optică.
  • Persoanele cu miopie forte – dioptrii mai mari de -10.
  • Persoanele care suferă de o miopie progresivă, pentru o intervenție laser este indicat ca dioptriile să fie stabile pentru cel puțin un an.
  • Femeile însărcinate sau care sun în perioada de alăptare. Cu siguranță este cea mai minunată etapă din viața unei femei însă corecția laser este indicate după perioada de alăptare a micuțului.
  • Persoanele ce au o cornee mult prea subțire sau neregulată pentru o acțiune laser la suprafața ochiului.

Indiferent dacă te regăsești în criteriile de mai sus sau nu, pentru a te decide la o corecție laser este important să te adresezi la un medic oftalmolog de specialitate pentru a urma o evaluare completă.

Clinica Oftalmologică MCI te așteptă cu drag la un consult oftalmologic în corecția laser sau de rutină, îți punem la dispoziție cele mai bune echipamente din lumea oftalmologică și cei mai experimentați medici oftalmologi.