Cum alegem corect ochelarii după forma feței

Vizualizari: 1729

Ochelarii sunt accesoriul ce te definește și care îți completează ținuta și personalitatea ta.

Din multitudinea de modele, culori și forme este dificil să alegi ochelarii potriviți, care să accentueze trăsăturile feței. Ochelarii, de obicei, acoperă fața în proporție de o treime, fapt care necesită multă atenție în alegere.

Tendințele modei sunt în continuă schimbare, însă alegerea formei ramelor trebuie să fie în concordanță cu cea a feței, iar culoarea ramei- cu cea a ochilor și a părului.

Pentru a reuși să alegi forma potrivită e nevoie să respecți câteva criterii importante:

1. Contrastul – forma feței trebuie să fie în contrast cu forma ochelarilor.
2. Proporția– ramele trebuie să fie în concordanță cu mărimea feței.
3. Culoarea– cu cât contrastul între culoarea ramei și cea a tenului este mai mare, cu atât se vor potrivi mai bine.

4. Forma feței:

  • Fața ovală- se combină ochelari mai rotunjiți, cu rame supradimensionale. Poți să te joci cu diferite culori și texturi îndrăznețe, care îți vor defini stilul;
  • Fața rotundă- se potrivesc ochelarii cu formă dreptunghiulară, cu liniile ramelor mai apăsate și unghiuri pronunțate. Evită formele rotunde și cele ovale.
  • Fața pătrată- se recomandă forme rotunde sau ovale, care vor oferi un contrast ușor feței și rame subțiri care nu vor încărcă fața;
  • Fața triunghiulară/ în formă de inimă – ochelarii de tip ochi de pisică se potrivesc cel mai bine feței tale. Se recomandă rame care au porțiunea de deasupra ochilor mai lată.

Fără îndoială, atunci când îți dorești ochelarii potriviți, este nevoie să consulți și părerea unui specialist, care te va ghida corect în alegerea pe care o vei face.

Pro Optic este mereu la dispoziția ta, astfel încât să primești satisfacția unei cumpărături reușite.