Cum poți uita definitiv de miopie și ochelari?

Vizualizari: 1539

Vederea încețoșată este un simptom ce privește pe mulți dintre noi, practic astăzi în lume avem peste 5 miliarde de oameni care suferă de miopie iar soluții de tratament sunt foarte puține.

La etapa actuală miopia este un viciu de refracție ce cunoaşte doar 2 metode de tratament:
Corecția optică a vederii prin ochelari sau lentile și corecția laser.

Corecția optică

Este o metodă eficientă pentru a obține o vedere îmbunătățită, însă este o corecție optică a vederii de moment și nu presupune un tratament de durată pentru corecție definitivă a dioptriilor. Cunoaștem cu toții că o pereche de ochelari ne ajută să vedem mai bine doar cu ei, însă miopia însine nu este tratată.

Corecția vederii cu laser

Este o alternativă perfectă pentru tinerii care își doresc o vedere clară fără ochelari și este o soluție unică ce te ajută să scapi de dioptr

ii definitiv fără a mai avea nevoie de lentile, ochelari sau alte accesorii incomode. Cu ajutorul corecției laser obții libertate vizuală oricând și pentru orice activitate.

Cât de sigură este chirurgia refractivă cu laser?

Corecția laser a vederii este una dintre cele mai sigure intervenții oculare, practic este mai mult o procedură decât o chirurgie propriu-zisă. Nu se necesită bisturiu, nu se fac incizii și nu este necesară spitalizarea. La suprafața ochiului acţionează doar lumina laserului pentru a corecta într-un mod cât se poate de blând dioptriile. Intervenția durează doar 10 minute – acțiunea laserului maxim până la 15 secunde.

Succesul și siguranța unei corecții laser depinde mult de dotarea clinicii unde urmează să faci o intervenție dar și de experienţa medicului chirurg.

În cadrul clinicii MCI găsiți cea mai avansată tehnologie laser din țară – Laserul Excimer Schwind Amaris.

Laserele excimer au revoluționat foarte mult domeniul chirurgiei oculare iar peste decenii odată cu dezvoltarea progresului tehnologic laserul excimer și-a crescut și mai mult siguranța, eficacitatea și predictibilitatea chirurgiei de refracție corneană.
Un laser excimer are o capacitate deosebită de a îndepărta cantități microscopice de țesut din cornee cu un grad foarte ridicat de precizie și fără a deteriora țesutul cornean înconjurător.

Cu ajutorul acestei tehnologii se poate face corecția vederii prin 3 metode – LASIK, PRK și Trans-PRK.

Corecția vederii cu laser prin metoda Trans-PRK

Metoda de corecție Trans-PRK este disponibilă în exclusivitate doar la clinica MCI fiind una dintre cele mai blânde tehnici de corecție. Trans-PRK presupune o combinație dintre metoda LASIK și PRK care spre deosebire de alte metode, permite chirurgului să facă corecția laser fără atingere, acționează doar lumina laserului și se picură doar picături cu anestezie locală și antiseptic.

Poți fi sigur că pe parcursul corecției laser prin metoda Trans-PRK nu vei simți nici o durere, doar puțin disconfort iar restabilirea este rapidă cu rezultate uimitoare.

Cine poate alege corecția vederii cu laser?

Dacă ai miopie și te gândeşti la o intervenţie laser mai întâi de toate consultă un medic oftalmolog, deoarece această metodă de corecție nu se potrivește tuturor.

La Clinica Oftalmologică MCI la prima etapă se efectuează un diagnostic amănunțit pentru a evalua starea pacientului și dacă condiția sa optică permite o operație laser. Este important să se analizeze bine starea corneei, grosimea acesteia și forma sa regulată sau neregulată.

O corecție laser este absolut sigură numai în cazul în care se selectează doar pacienții potriviți și aici se referă la anumite condiții ce trebuie respectate, precum:

  • Vârsta cuprinsă între 18 – 45 de ani
  • Cornee suficient de groasă cu o formă regulată
  • Dioptrii stabile pentru cel puțin un an
  • Lipsa infecțiilor oculare și a altor afecțiuni oftalmologice
  • Dioptrii cuprinse între – 1 până la -7

Indicații de corecție

  • Miopiea până la 7 sau 8 dioptrii
  • Astigmatismul și hipermetropiea până la 7 dioptrii
  • Prezbiopiea până la 4 dioptrii

Dioptriile care sunt peste aceste valori se pot înlătura doar parțial.

Unde în Chișinău îți poți corecta vederea cu laser?

Pentru o intervenţie laser de corecție a vederii într-un mediu plăcut și sigur, cu un echipament performant și medici profesioniști te poți adresa la Clinica Oftalmologică MCI.
Telefon: (022) 24-04-04/ (022) 24 – 42-42
Site: www.mci.md/ info@mci.md
Adresă: Str. Serghei Lazo 7