De ce plânge bebelușul – ne arată investigațiile de laborator

1695

sante De ce plânge bebelușul

Analizele efectuate în primele luni de viață a copilului sunt extrem de importante, pentru că astfel putem depista dacă plânsetul bebelușului nu ascunde anumite patologii care să îi împiedice dezvoltarea sau chiar să îi pună viața în pericol.

iurie petriciuc
Iurie Petriciuc, medic pediatru

Medicul pediatru Iurie Petriciuc atenționează că o parte din afecțiunile din primul an de viață a bebelușului pot trece absolut asimtomatic însă sunt extrem de periculoase.

De ce plânge?

Este întrebarea cea mai des adresată în casa unde este un bebeluș.
Pentru că sunt prea mici și nu pot spune sau a arăta ce îi doare, doar consultul unui medic pediatru și efectuarea unui set de investigații de laborator poate arăta motivul lacrimilor micuțului.

Interpreta Irina Covalski a mers la Clinica Sante împreună cu fetița ei de doar câteva luni pentru a verifica starea de sănătate a copilei.

sante De ce plânge bebelușul

Iurie Petriciuc, medic pediatru: ”Cum putem aprecia o stare a copilului? Asta o pot face numai pediatrii. Dacă să luăm până la patru luni, ne ciocnim cu colicile intestinale. Sunt nopți nedormite ale mamelor, a părinților și un deranj și o sumedenie de întrebări: care este cauza. E foarte important ca la vârsta mică să avem careva examinări. O hemoleucogramă, un sumar de urină, o coprocitogramă, probele ficatului și aceeași bilirubină. Tot la această vârstă… Este nevoie de a examina glanda tiroidă. Foarte important este ca să depistăm patologiile până a face vaccinurile la copilaș.”

Pachetul de analize pentru bebeluși

  • Pachetul de analize pentru bebeluși include următoarele analize importante de făcut în primele luni de viață a micuțului.
  • Bilirubina directă, indirectă și totală
  • Citomegalovirus ADN (test cantitativ din urină)
  • Coprocitograma (gratuit antibiograma și antifungigrama)
  • Sumar urina + sediment
  • Hemoleucograma completă
  • VSH/TSH
  • TGO/AST
  • TGP/ALT.
Anastasia Liubimova, medic de laborator

Anastasia Liubimova, medic de laborator Clinica Sante: „Citomegalovirursul afectează un număr mare de persoane. Copii pot fi afectați în creșe sau gărdinițe, dar îl pot lua și de la frații mai mari sau părinți. Dacă concentrația virusului este mare în organismul bebelușului atunci acesta poate da reacții severe la vaccinare.

Din acest motiv este foarte important ca acest test cantitativ la citomegalovirus să fie făcut înainte de vaccinare pentru ca bebelușul să primească tratamentul antiviral necesar după care să fie făcută imunoprofilaxia. La bebeluși virusul se determină din analiza de urină”

Irina Covalsky, interpretă: ”Sunt recunoscătoare că astăzi am ajuns aici, la o consultație cu medicul pediatru, pentru că mai multă informație înseamnă o mai mare siguranță. Este foarte important să nu ratăm anumite momente esențiale anume în primele luni de viață ale bebelușului. Nu trebuie să ne fie frică, totul trebuie făcut la timp, și analizele, și vizitele la medic”.

Rețeaua națională de centre medicale Clinica Sante. Medici buni. Diagnostic exact. Tratament eficient.

Tel: +373 78 11 99 55; 022 66 72 66