Departamentul Endoscopie Novamed: Informaţie importantă pentru cei care au probleme cu aparatul digestiv

Departamentul Endoscopie Novamed

Simţiti discomfort în stomac? Ați primit o trimitere de la medicul de familie la gastroenterolog pentru o endoscopie inferioară sau superioară?

Noi, la Novamed efectuăm diferite proceduri endoscopice, diagnostice și curative. Noi folosim un echipament endoscopic digestiv modern. Medicii noștri sunt specialiști calificați cu experiență în domeniu. La Novamed puteți beneficia de cele mai importante proceduri endoscopice. În primul rând este vorba de gastroscopie (endoscopie digestivă superioară) cu sau fără anestezie. Alte proceduri endoscopice includ colonoscopie cu sau fără anestezie și polipectomie. Merită să menționăm, că prin metoda endoscopică putem determina infectarea cu Helicobacter Pylori.

Când este cazul de a face gastroscopie (endoscopie digestivă superioară)?

Prin gastroscopie se subînțelege procedura de vizualizare a esofagului, stomacului și duodenului dinăuntru. Se recomandă de trecut endoscopia digestivă în cazul dacă suferiți de reflux acid, care nu se supune tratamentului, în cazul grețelor și vomelor persistente și dacă întâmpinați dificultăți la înghițire. Este cazul să vă gândiți la procedura de gastroscopie în cazul durerilor abdominale, care nu pot fi tratate empiric.

Deasemenea dacă aveți anemie, motivul cărei nu poate fi explicat, e cazul să faceți o gastroscopie pentru depistarea unei posibile sângerări gastrice sau gastrită atrofică. În cazul dacă aveți scaunul negru, ați scăzut în greutate fără motive clare vi se recomandă procedura dată. Scăderea bruscă poate fi cauzată de o tumoare digestivă. Persoanele cu hepatită cronică tot sunt supuse unei gastroscopii, precum și cei ce au trecut de vârsta de 40 de ani, fumători, a căror rude au cancer la aparatul digestiv.

Când este cazul de trecut procedura de polipectomie?

La Novamed puteți trece această procedură cu sau fără anestezie. Ce este polipectomie endoscopică, vă întrebați, și care este beneficiul ei? Polipectomia endoscopică este înlăturarea polipilor din tractul gastrointestinal prin endoscopie digestivă superioară și inferioară. În mucoasa intestinului pot apărea excrescențe anormale sau, altfel spus, polipi. Aceștia pot fi nimiciți prin electroexcizii sau mucosectomie cu utilizarea anesteziei generale. Ambele proceduri nu aduc durere. În cazul cancerului aparatului digestiv această metodă este unica eficientă.

Înainte de a deveni cancer, boala este precedată de leziuni precanceroase, numite polipi. Aceștia apar în regiunea colonului sau rectului. Polipi pot fi depistați și eventual tratați înainte de a se transforma în cancer prin ajutorul testelor screening. Tot prin ajutorul metodei screening cancerul poate fi depistat la stadiul prematur, când posibilităţile de a vindeca boala sunt mai mari. La atingerea vârstei de 40 de ani se recomandă efectuarea unei colonoscopii, dacă există un risc mediu de boală.

Această procedură este indicată mai des, dacă cineva din familie suferă de ea sau dacă există alți factori de risc. Colonoscopia este metoda de cercetare cea mai efectivă în cazul depistării cancerului colorectal. Se recomandă efectuarea unei colonoscopii începând cu vârsta de 40 de ani, dacă ești supus unui risc mediu de boală, și mai des, dacă ai pe cineva din familie care suferă de această boală sau alți factori de risc. Colonoscopia este o metodă preferențială de screening și prevenție a cancerului colorectal.

Pentru mai multă informaţie contactaţi-ne la 022 000 700.