Olesea Guler, medic pediatru: Pediatria îi „vine” perfect!

Dincolo de experiența vastă, medicul pediatru, Olesea Guler, s-a remarcat de-a lungul timpului prin dăruirea și empatia față de copiii pe care i-a tratat. Activitatea specialistei se numără în cunoștințele tehnice dobândite și aplicate cu aceeași dăruire și pasiune atât la cazuri ușoare, cât și la cele mai deosebit de complexe.

De ce pediatria?

Calea mea în pediatrie a început în 2004. Atunci când am ales această specialitate, îmi părea foarte complicată, pentru că este o meserie grea și nu oricine rezistă. Dar în timp, am înțeles că altceva nu știu dacă puteam fi. Ador ceea ce fac. Să lucrezi cu copiii e cea mai mare satisfacție, în momentul în care vezi reușitele și reapariția zâmbetului pe fața unui copil, ce altceva să -ți mai dorești!?

Cum găsiți conexiunea cu copiii în timpul consultului?

Adevăratul medic pediatru este cel care reușește să câștige bunăvoința unui pici care îți spune „nu vreau” și se dă jos de pe scaun și pleacă. Cu bebelușii e mai ușor, îi consulți oricum. Cu adolescenții, dacă găsești un limbaj comun, reușești să te înțelegi.

Ce ați dori să învățați și nu ați reușit încă?

Sunt într-o continuă perfecționare, mereu în căutare de cunoștințe noi. Investesc timp în mine pentru dezvoltarea personală, asa că explorez și învăț în fiecare zi, citesc mult și doresc să fiu în ascensiune continuă.