Invitro Diagnostics – în mod responsabil și cu plăcere confirmă sănătatea ta!

2247
Boris Gâlca
Boris Gâlca
Directorul medical al laboratorului Invitro Diagnostics

Eficiența și precizia de diagnosticare depind de calitatea echipamentelor medicale. Prin urmare, la alegerea instituției pentru a stabili un diagnostic trebuie să fie o abordare serioasă, consideră d. m. n., magistrul în domeniul sănătății publice și a relațiilor internaționale, medicul obstetrician-ginecolog de categorie superioară, președintele Asociației laboratoarelor medicale private și directorul medical al laboratorului Invitro Diagnostics Boris Gâlca.

Domnule Gîlcă, prin ce e unical laboratorul Invitro Diagnostics?

Voi începe cu faptul, că prin diagnosticul de laborator se efectuează cel mai mare volum privind colectarea informației despre starea de sănătate. Invitro Diagnostics este un laborator medical independent, dotat cu echipament de ultimă generaţie. Noi efectuăm peste 2000 de cercetări, folosind tehnologii și metode avansate, care dau 100 % precizie la determinarea diagnosticului.

Invitro Diagnostics are toate certificatele internaționale și suntem mândri de acest fapt. Desigur o asemenea apreciere, ne obligă să fim receptivi la tot ce e nou, iar pentru aceasta este nevoie de muncă asiduă, să respectăm standardele și să investim în resursele umane. Invitro Diagnostics este unicul laborator, care efectuează în Moldova un test special în ginecologie.

De asemenea, numai în laboratorul nostru în RM se face testul personalizat la ADN, care se realizează o dată în viață (la naștere). Făcând analiza salivei, veți obține pașaportul genetic. Toate lucrările sunt automatizate, este exclus factorul uman, ceea ce asigură o precizie înaltă a rezultatelor analizelor.

Pe ce mizaţi și care sunt prioritățile?

De calitatea analizelor corecte de laborator depinde cel puțin 70 % veridicitatea stabilirii diagnosticului. Tratamentul depinde mult de precizia și de interpretarea analizelor. Pentru noi e important, în primul rând – înalta tehnologie medicală de laborator. Folosim nu numai cele mai noi tehnologii de diagnostic de laborator, dar și cele mai avansate elaborări IT. În paralel, o mare atenție atragem și resurselor umane. Nu e suficient să dispui de aparate speciale sofisticate, este foarte important să ai profesioniști – oameni care posedă diagnostica de laborator.

Mențineţi relații de parteneriat cu laboratoarele din țară?

În Moldova există o mulțime de laboratoare medicale private. Când am venit în această sferă ca director medical de laborator, am atras atenția asupra faptului, că aceste instituţii nu cooperează unele cu altele, ba nici nu comunică. Am simțit o discreţie în activitatea lor, ceea, ce consider, e o politică greșită.

Am decis să mă implic, dar cel mai important – am reușit să organizez o masă rotundă cu reprezentanţii laboratoarelor medicale. Aceste întâlniri continuă în mod regulat și, prin vot unanim, am decis să creâm o Asociație a laboratoarelor medicale din Republica Moldova. Asociația a fost deja înregistrată la Ministerul justiției, iar colegii mei — fondatori ai asociaţiei – mi-au încredinţat conducerea ei.

Care sunt sarcinile principale ale Asociaţiei?

 Invitro Diagnostics Scopul principal al Asociației este de a facilita dezvoltarea de diagnostic de laborator prin unire pentru rezolvarea problemelor organizatorice și științifico-practice, precum și asigurarea protecției juridice și sociale ale specialiștilor, care lucrează în acest domeniu. Ministerul sănătății nu ne implică în procesul de dezvoltare strategică în medicina de laborator, dar noi vom promova și vom opta pentru implementarea standardelor de acreditare a laboratoarelor medicale și a criteriilor stricte de control al calității.

De asemenea, urmează să elaborăm codul de etică profesională, care va disciplina laboratoarele medicale și colaboratorii acestora de a respecta normele etice și principiile de conduită în procesul exercitării activității profesionale.

Trebuie să ne unim și pentru consultare și dezvoltare a conceptului de legalizare a contribuției voluntare a pacientului în sistemul asigurării
obligatorii de asistență medicală. E de principiu, de asemenea, și responsabilitatea socială corporativă.

În ce constă responsabilitatea socială corporativă?

Ea este o inițiativă voluntară, care, în cazul laboratoarelor medicale, poate realiza unele teste (screening) gratuite pentru grupurile sociale vulnerabile. Desigur, din punct de vedere economic nu este rentabil.

Dar dacă e să medităm strategic – această acțiune ne determină să acordăm atenție problemelor de responsabilitate socială și să contribuim la menţinerea sănătății și bunăstării populației.

Cu propriile forțe aţi organizat mai multe campanii sociale.

Să vă povestesc despre una. Am făcut-o împreună cu alte laboratoare din țară de 1 iunie – Ziua Internațională a copiilor. A fost o campanie de examinare a copiilor din orfelinate și internate. Cu sprijinul Ministerului protecției sociale am realizat un examen medical de 12 parametri vitali la toți copiii. Acolo, în cazul în care a fost depistată o patologie, am făcut mai multe studii, de asemenea, gratuit. Din păcate, în casele de copii mai mult de 90 % din discipoli nu au efectuat nici o dată un astfel de control specializat. Unindu-ne eforturile am fost capabili de a face ceva important pentru viitorul lor!

Promovați în mod activ ideea unei societăți sănătoase. Schimbarea e spre bine?

Da, unul dintre obiectivele programului Invitro Diagnostics este educarea publicului cu privire la importanța monitorizării sănătății. Și, fără îndoială, există rezultate bune. Suntem încântați, că tot mai mulți oameni au început să înțeleagă importanța testelor preventive și se adresează nu numai cu o boală specifică, ci și cu preventiv. Este întotdeauna mai bine și mai ușor să previi boala decât să o tratezi!

Serviciile prestate

Лаборатория În prezent practica clinică și diagnosticul clinic de laborator sunt strâns legate. Laboratorul Invitro Diagnostics oferă pacienților peste 2000 de feluri de cercetări cu precizie de 100% la stabilirea diagnosticului. Tehnica automatizată, care este axată pe un rezultat rapid și corect, Abbott, Siemens, Euroimmun, Sysmex, Thermo Scientific, Life Technologies, Carl Zeiss, Analytik Jena și alte branduri mondiale a utilajului de laborator – exclude factorul uman.

Activitatea angajaților este certificată de standardele internaționale și se află permanent sub controlul extern de calitate RIQAS / RANDOX (Marea Britanie). O gamă largă de servicii, care vă va ajuta să identificaţi orice patologie, include astfel de cercetări, cum ar fi: clinice, hematologice, hormonale, boli autoimune, genetice, citologice și histologice de cercetare, analize la riscul de dezvoltare a cancerului, infecțiile genitale, pregătirea pentru sarcină și diagnosticul prenatal, diagnosticul de boli cromozomiale fetale, diagnosticul de sex feminin și de sex masculin infertilitate, investigaţiile noi și unice de laborator de cercetare moderne, a căror listă este actualizată în mod constant.

În laborator lucrează specialiști de excepție, care vă vor consulta și vă vor descifra datele testelor, elaborînd o schemă personalizată de tratament

Investigaţii

анализыParalel cu activitatea de bază în laborator se realizează și proiecte stiinţifice de cercetare. Invitro Diagnostics este unicul laborator privat, selectat ca bază clinică de instruire a medicilor-rezidenți pentru diagnosticul de laborator de la USMFN Testemițanu.

În Invitro Diagnostics prețurile pentru servicii sunt menținute la un nivel minim de rentabilitate, oferind astfel acces la o diagnosticare calitativă a unui număr mai mare de pacienți. Potrivit observațiilor noastre, Invitro Diagnostics nu a majorat prețurile după modificarea (creșterea) costului unor analize în Catalogul Național de Asigurare Medicală, iar unele sunt chiar mult mai ieftine.

Astfel, în Invitro Diagnostics nu numai calitatea și viteza de execuție, dar și prețurile la analize sunt mult mai accesibile. Calitate impecabilă, aplicarea celor mai moderne tehnologii, controlul permanent asupra calității și certificarea internațională permit oamenilor să prevină posibilele patologii și să-şi lungiască semnificativ durata vieţei.

În Chișinău sunt deschise 7 filiale de laborator. Ele sunt amplasate în diferite zone ale capitalei, pentru ca pacientul să-și poată alege cel mai apropiat laborator Invitro Diagnostics. În cazul în care pacientul are dificultăți de deplasare – poate invita o asistentă la domiciliu si ea va colecta analizele necesare. Un atare serviciu are un cost nu mai mare decât o călătorie cu taxiul până la laborator. Pentru persoanele cu dizabilități acest serviciu de deplasare a specialistului pentru recoltarea de analize e gratuit.

Care sunt argumentele în susținerea laboratorului Invitro Diagnostics?

исследования În primul rând, majoritatea absolută a rezultatelor sunt gata în aceeaşi zi. Faptul dat este foarte convenabil și este important, în special atunci când există o nevoie urgentă de diagnosticare.

În al doilea rând, nu este necesar să veniţi personal pentru a primi rezultatele investigaţiilor. Toate informațiile pot fi trimise pe e-mail Dvs și al medicului Dvs. Ele vor fi stocate pe contul închis al Dvs de pe site-ul www.invitro.md.

În al treilea rând, centrele îşi deschid ușile de la 7:30 și lucrează până la ora 18:00 (sediul principal). Acest lucru este făcut cu grijă pentru pacient – nu numai să reușească să treacă testele, dar si să nu întârzie la serviciu, la școală, la o întâlnire de afaceri.

Diagnosticul

диагностикаÎn Invitro Diagnostics poate fi făcut un test uncial în Moldova, ce ţine de ADN-ul de testare. Alt test e cel de precizie pentru analiza fundamentală de diagnostic în ginecologie. Aceasta este o inovație mondială în controlul și prevenirea bolilor ginecologice.

Testul personalizat ADN-ul – este un adevărat pașaport genetic al pacientului, care, prin analiza salivei, identifică toate riscurile posibilelor boli.

Informația genetică este utilizată pentru a preveni dezvoltarea cancerului, bolilor de sange, a sistemului cardiovascular și a altor boli complexe. Testul se realizează o singură dată în viață și, în afară de posibilele patologii, formează genealogia omului – astfel, dacă doriți, puteți afla care sunt rădăcinile, cine au fost strămoșii dumneavoastră cu un mileniu în urmă.

ADN-pașaport determină:

• 166 cele mai grele boli, inclusiv de cancer;
• 300 indicatori ai stării dumneavoastră de sănătate;
• 40 indicatori de nutriție si sport;
• 55 de calităţi personale și a istoriei originii etnice.

Un nou cuvânt în diagnostic

Progresul tehnologic mondial este în permanentă schimbare, mai ales atunci când se referă la domeniul medical. Se creează tot mai multe aparate și tehnologii noi de laborator, unice pentru industria medicală.

Pentru locuitorii Moldovei veste bună a fost inaugurarea laboratorului Invitro Diagnostics, care este creat pentru ca oamenii din țara noastră să aibă posibilitatea de a beneficia de cel mai bun și cel mai modern echipament în domeniul de diagnostic.

Primul portret al copilului

УЗИÎn afară de stabilirea diagnosticului diferențial al diverselor patologii, tehnologia General Electric Healthcare îndeplinește cel mai avansat diagnostic al fătului la femeile gravide, la diferite termene de sarcină.

În plus, o ecografie 4D permite să fie determinat cu exactitate sexul copilului. Pentru ecografia de rutină, determinarea sexului copilului este o sarcină dificilă, iar probabilitatea de eroare este prezentă aproape întotdeauna. Aparatul Voluson E10 nu are astfel de probleme. Viitorii părinții cu propriii ochi pot vedea copilul așa cum el este la moment.

E posibilă imprimarea tridimensională (3D) a imaginei fătului.. Acest lucru se poate face la diferite perioade ale sarcinii. Veţi avea primul portret al copilului încă până la naștere.
Rezultatele pot fi, de asemenea, înregistrate pe un disc sau imprimate. Ultrasunetul este inofensiv pentru viitoarea mama şi pentru copil. Acest lucru este confirmat oficial.
În Moldova un aparat cu ULTRASUNETE atît de costisitor și de o înaltă precizie este doar în laboratorul Invitro Diagnostics, care deja funcţionează din luna septembrie. Apropo, în Invitro Diagnostics lucrează cei mai buni medici de diagnostic imagistic.

Totul e major

Ирина Сумарев
Irina Sumarev
medic de familie, de categoria superioară

Pentru noi contează părerea fiecărui client. În relația medicului cu pacientul nu pot exista lucruri minore.
Forma de salut, o abordare individuală, calitatea analizelor și un tratament eficient – este o garanție a faptului, că pacienții au încredere în noi, ne recomandă prietenilor și cunoscuților săi, vin împreună cu cei dragi.

Colectivul nostru numără peste 70 de angajați, care conlucrează în aşa mod, pentru a avea posibilitatea de a acorda ajutor calificat tuturor clienților.

Ne bucurăm de încredere din partea medicilor și pacienților, pentru că ei știu despre nivelul înalt de dotare al laboratorul nostru și posibilitatea de a fi deserviţi cu atenţie.

 

Rapid și calitativ

Вера Мельничук
Vera Melniciuc
medic obstetrician-ginecolog
de categoria superioară

Medicul-ginecolog ocupă (sau ar trebui să fie aşa) un rol serioas în viața femeiei moderne. Și e foarte bine, dacă ginecologul, la care apelezi, te cunoaşte de mai mulţi ani. Îţi știe organismul, uneori, chiar mai bine decît tine însuţi si poate rapid și eficient acorda ajutorul necesar.

Laboratorul Invitro Diagnostics funcționează conform standardelor europene, cu promptitudine și calitativ îndeplinește diagnosticul în ginecologie, consultă femeile gravide.

Faptul că, în aceeași zi, puteți obține toate rezultatele de analize, facilitează un diagnostic precis și, astfel, se câștiga, uneori, timp atât de prețios pentru sănătatea pacientului. O gamă largă a spectrului de cercetare, analize și servicii unicale , o ajustare pînă la perfecțiune a interacțiunii profesionale ale specialiștilor de laborator și ale medicilor permit de a găsi soluția corect și la timp, chiar și în cele mai dificile situații.

Personalul este faţa companiei

Кристина Чокой
Cristina Ciocoi
medic de familie de categoria întîi

Munca într-un laborator dotat cu cea mai modernă tehnică, reactive originale, facilitează activitatea medicilor și ne ajută să obținem rezultate precise într-un termen scurt.
Profesionalismul medicilor și al personalului este confirmat de cuvintele de recunoştinţă ale paciențlori.

Calificarea medicului – e un proces continuu de dezvoltare, cu atât mai mult când folosești în practica de laborator, diagnosticarea corespunzătoare standardelor internaționale. Pentru mine este cel mai interesant și creativ segment. Cu atât mai mult, că în Invitro Diagnostics sunt create condiții confortabile pentru pacienți, se propune o gamă largă de servicii și prețuri accesibile.

 

 

Autor: Lidia ISAC