Îți place fast-food-ul și băuturile carbogazoase? Atunci te așteptăm la noi!

Vizualizari: 1721

Angela Dmitriev, endocrinolog

În secolul XXI, una dintre cele mai răspândite probleme endocrinologice a devenit supraponderalitatea.

Există mai multe cauze: scăderea activității fizice, alimentarea în grabă (fast-food, băuturi carbogazoase dulci, mezeluri), stresul cronic. În toată lumea, numărul persoanelor obeze depășește cu 30 % cel al persoanelor subnutriționate.

Dar aceasta este doar una din multele probleme a endocrinologiei. O vizită la momentul potrivit la medicul endocrinolog vă va permite să faceți față nu doar problemelor de obezitate, să îmbunătățiți starea pielii, părului și a unghiilor, dar și să vă îmbunătățiți considerabil sănătatea și să trăiți mai mult și mai bine!

Împreună cu medicul-endocrinolog al centrului medicină de laborator Eurolab am pregătit răspunsuri la întrebările importante pentru pacienții noștri:

Care sunt simptomele ce arată necesitatea de vizită la endocrinolog?

Dacă ați observat următoarele simptome, trebuie să contactați un medic-endocrinolog:

  • o oboseală rapidă și pierderea forței, depresie, somnolență și tulburări de somn, modificări frecvente ale dispoziției;
  • o edeme, creșterea în greutate, pierderea excesivă a părului, creșterea excesivă a părului pe corp;
  • o uscăciune, mâncărime a pielii și alte probleme ale pielii, gură uscată, sete;
  • o disconfort la nivelul gâtului, senzație de „nod în gât”.

Ce trebuie să știți înainte de consultația cu medicul-endocrinolog?

Pacientul știe totul despre sine și crede că medicul tot știe acest lucru. Dar nu este așa. De aceea, ar fi bine ca, la consultație pacientul să spună tot ce știe despre bolile sale și despre ceea cu ce erau bolnavi rudele lui, ce medicamente ia, cât timp și în ce doze.

Există teste care trebuie efectuate anual fără întârziere?

În fiecare an, trebuie să verificați nivelul zahărului din sânge, să treceți printr-o electrocardiogramă și să efectuați un test de sânge general și biochimic (teste de ficat, lipide, creatinină și uree), persoanele cu disabilități ale glandelor endocrine – hormonii corespunzători.

Ce trebuie să știți despre hormoni?

Hormonii sunt responsabili pentru toate sfere vieții noastre, afectează starea de spirit, funcția de reproducere, sănătatea femeilor și a bărbaților în general. Grijă de nivelul normal de hormoni ne permite să menținem atât sănătatea fizică cât și cea psihică.

Sfaturi utile pentru o viață lungă și sănătoasă

Iubiți-vă pe sine și pe oamenii din jurul Dumneavoastră, aveți alimentația sănătoasă, aveți grijă de forma fizica si zîmbiți mai des – acesta este sfatul meu!

Există doctorul, pacientul și boala. Starea de sanatate a pacientului în totalmente depinde de parte ape care o v-a alege. Prevenirea bolii este întotdeauna mai bună decât tratamentul, astfel, un control medical anual vă va ajuta să vă controlați sănătatea în starea perfectă.