MYCOPLASMA genitalium – o nouă boală cu transmitere sexuală, rezistentă la antibiotice

MYCOPLASMA genitalium – o nouă boală cu transmitere sexuală, rezistentă la antibiotice.

Invitro Diagnostics: Mycoplasma genitalium (ADN, calitativ)O infecție cu transmitere sexuală mai puțin cunoscută medicilor ar putea deveni una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală, dacă oamenii nu își iau măsuri de protecție, avertizează specialiștii.

Infecția nu are simptome, însă poate cauza afecțiuni pelvice inflamatorii, care pot duce la infertilitate în cazul femeilor.

Dacă nu este tratată corect și la timp, infecția devine rezistentă la antibiotice, mai semnalează medicii.

Mycoplasma genitalium este o bacterie care cauzează o inflamație la nivelul uretrei la bărbați și poate provoca dureri. În cazul femeilor, boala provoacă inflamație la nivelul organelor reproductive, este rareori dureroasă și poate cauza febră sau sângerări.

Mai îngrijorător este că bacteria a dezvoltat deja rezistență la unele antibiotice și, chiar dacă este diagnosticată la timp, tratamentul se poate dovedi dificil.

Acest tip de infecție nu cauzează întotdeauna simptome, ceea ce o poate face greu de depistat și tratat la timp. Iar la femei, infecția poate duce la infertilitate.

Medicii le recomandă oamenilor să nu uite de protecție atunci când întrețin raporturi sexuale și să folosească prezervativul.

Analize medicale recomandate:

  • Mycoplasma genitalium (ADN, calitativ)
  • Cost: 235 lei
  • Termen de realizare: 1 zi