joi, mai 19, 2022
spot_img

Ora de istorie: Când au apărut ochelarii?

Ochelarii – accesoriu care acum, în secolul al XXI-lea, pentru cineva este indispensabil din motive de modă, pentru alți – o necesitate, din motive de sănătate.

Dar mulți dintre voi și-au dat interesul să afle când au apărut ochelarii? Acuș analizăm.

Primii ochelari se făceau din metal sau os, iar lentilele erau din cuarț, deoarece tehnologia timpurilor trecute nu permitea producerea de lentile din sticlă de înaltă calitate. Prima producție de „discuri de ochi” din sticlă a fost gestionată de meșteri venețieni în secolul al XIV-lea. Atunci a apărut termenul de lentilă, deoarece primele dispozitive oculare aveau forma unor fasole de linte. Cele mai vechi lentile erau convexe, cu o îngroșare la mijloc și erau folosite pentru corectarea hipermetropiei și erau numite „binecuvântări pentru bătrâni”.

Primele rame pentru ochelari au fost realizate din lemn, plumb sau cupru. S-au mai folosit și oasele, pielea și coarnele animalelor. Împreună cu lentile masive de sticlă, ochelarii timpurii erau un dispozitiv destul de greu și incomod. Ochelarii în stil modern care pot fi așezați pe nas și urechi au fost inventați de opticianul britanic, Edward Scarlet, în 1727.

De atunci ochelarii au devenit un accesoriu indispensabil. Pentru cei cu deficiențe de vedere este un colac de salvare, iar pentru cei care doresc să-și accentueze stilul – o vișină de pe tort.

Apropo, la salonul Pro Optic puteți găsi exact modelul preferat de ochelari și lentile de calitate. Avem grijă de vederea voastră împreună, de aceea nu amânați achiziționarea dispozitivelor pentru îmbunătățirea vederii!

Pro Optic Moldova

Pro Optic


Web-site: Pro Optic
Contacte:
Telefon: 022 201 978
Adresa: str. Bănulescu-Bodoni, 57, or. Chișinău