Pastreaza feminitatea, refuza histerectomie!

Mii de femei suefera de miomul uterin, miomul (fibromul) afecteaza femeile de virsta reproductiva, 70% de cazuri de miom simptomatic ajung la interventia chirurgicala – inlaturarea uterului.

Ala Turcan Medi Partner
Ala Turcan, Medic ginecolog categorie superioara

Tot mai frecvent se adreseaza paciente cu virsta pina la 30 ani, majoritatea din ele ar dori sa mai nasca un copil.

Multe dintre ele nu doresc sa inlature uterul petru a pastra armonia in familie.
Depistearea si tratarea la timp a leicomiomului uterin previne tratamentul chirurgical histerectomia (inlaturarea uterin).

Orice femeie trebuie sa consulte medicul ginecolog cel putin odata in an inclusiv si examenul ecografic a organelor genitale.

Depistarea precoce a tumorii da sanse mai mari pentru a opri cresterea fibromului prin tratament medicamentos.

La moment exista metode contemporane specificate in “Protocoale” a tratametului miomului uterin. Una din ele este Embolizarea arterelor uterine – este o interventie miniminvaziva cu eficacitate inalta si complicatii minime, cu efect de lunga durata aproape fara contraindicatii in planul patologiilor extragenitale.

Ma preocup de aceasta problema mai mult de 14 ani, deasemenea si analiza pe perioada lunga a rezultatelor obtinute dupa EAU in tratamentul leicomiomului uterin.
In 2014 – Dna Doctor Ala Turcan a fost nominalizata la „Omul anului” pentru implementarea cu succes in Republica Moldova a Embolizarii arteriilor uterine metoda inedita in tratamentul fibromului.

In urma EAU s-au nascut copii de la mame carora li s-a indicat inlaturarea uterului ca unica metoda a tratamentului. Nu exista o parere unica intre ginecologi, majoritatea din ei propun contraceptive orale, dispozitivul intrauterin : mirena sau histerectomie.

Consultatia la specialistul cu competenta si experienta proprie in problema data , care poseda tehnologii noi de tratament a miomului poate solutiona patologia la timp si pastra visul multor femei de a deveni mame.

Daca doriti sa aflati mai multe depre tratamentele moderne a miomului uterin puteti apela la: telefon 060 814 222; adresa: Chisinau, str. Testemitanu, 37.