Prevenirea bolilor cardiovasculare și a aterosclerozei

Vizualizari: 296

aterosclerozaAteroscleroza și bolile sistemului cardiovascular ocupă primul loc în lume, printre cauzele de deces prematur. Odată cu o creștere a speranței de viață, mai multe persoane se confruntă cu boli ale inimii si ale vaselor sangvine.

Studiile medicale confirmă eficacitatea prevenirii bolilor cardiovasculare. Acest lucru înseamnă că, având o abordare corectă, fiecare dintre noi își poate extinde esențial durata vieții până la o vârstă înaintată, în același timp menținând calitatea înaltă a sănătății.

Cauza principală a dezvoltării aterosclerozei și a bolilor cardiovasculare este un stil de viață nesănătos, care depinde în totalitate de noi.

Așa cum se întâmplă de multe ori, problemele se acumulează treptat și în etapele inițiale nu sunt însoțite de simptome îngrijorătoare.

O mare influență asupra probabilității de dezvoltare a bolilor cardiovasculare îl are nivelul colesterolului din sânge.

Încălcarea schimbului de grăsimi și predispunerea spre un nivel ridicat al colesterolului poate avea mai multe cauze:

  • Predispoziția genetică – prezența  în rândul rudelor apropiate oameni cu boli cardiovasculare, apărute înainte de vârsta de 50 de ani;
  • Bolile cronice (diabet zaharat, hipotiroidism, patologiile vezicii biliare și ale ficatului), de asemenea, administrarea anumitor medicamente;
  • Obiceiurile alimentare – dieta care conține un surplus de grăsime animală și este lipsită de grăsimi nesaturate (uleiuri vegetale), legume și fructe.

Luând în considerare factorii de risc, prevenirea bolilor cardiovasculare și a aterosclerozei ar trebui să fie efectuată în mod continuu. Cu cât mai devreme se va detecta tendința către bolile de inimă, cu atât mai eficient va fi tratamentul.

Pentru a determina gradul de risc individual e nevoie de o consultare la medic și  o examinare de laborator.

În timpul recepției terapeutul va colecta informații despre bolile părinților, despre obiceiurile proaste, despre stilul de viață și despre reclamații.

Apoi, pe baza informațiilor colectate, se va face un studiu individual, utilizând cele mai moderne și mai informative teste.

În prezent, în studiul metabolismului lipidic, cele mai eficiente teste de diagnostic sunt: determinarea nivelului de apolipoproteina A, apolipoproteinei-B și de proteine ​​de înaltă sensibilitate C – reactive.

Această analiză asigură evaluarea cât mai precisă a riscului de boli cardiovasculare și de ateroscleroză.

În centrul nostru, puteți obține întotdeauna sfaturi competente cu privire la orice întrebări.

Vom fi bucuroși să răspundem la întrebările dumneavoastră prin telefon: 022 944 944 și 069 944 944.

Rămâneți sănătoși!