Problema muscaturilor de capuse devine o problema foarte actuala in sezonul primavara-vara

borrelia synevo

O data cu sosirea primaverii si a caldurii, tot mai des iesim la picnicuri, in parcuri, paduri sau plecam la casuta de vacanta.

Insa bucuria de a savura natura, poate fi marcata de o prezenta mai putin placuta – a capuselor.

Problema muscaturilor de capuse devine o problema foarte actuala in sezonul primavara-vara. Muscatura de capusa este periculoasa prin faptul ca poate transmite boala Lyme, iar aceasta din urma fiind un pericol extrem pentru sanatate. Din acest motiv, trebuie sa avem o atitudine serioasa fata de aceasta problema.

Capusele infectate se gasesc oriunde, chiar si in spatiile verzi ale mediului urban.

Muscatura de capusa patrunde in organismul uman prin intermediul salivei, care contine bacteria Borrelia. Foarte multi oameni, nu dau importanta acestor muscaturi, avand in vedere lipsa simptomaticii. Insa, de fapt, Borrelia incepe sa se inmulteasca, atacand articulatiile, inima, sistemul nervos. Fara a cunoaste cauza acestor simptome, oamenii se adreseaza la diversi specialisti. Dar, de multe ori, timpul pierdut duce la progresarea bolii si la o eventuala stare de dizabilitate a persoanei contagiate.

Daca boala Lyme ar fi depistata oportun si s-ar incepe un tratament adecvat, atunci avem asigurata insanatosirea completa.

Cum am putea determina ca o persoana este infectata cu bacterii Borrelia? Prezenta infectiei in sange poate fi stabilita prin diagnosticarea serologica (prezenta anticorpilor la Borrelia), care poate fi efectuata in Laboratrul Medical Synevo.

Pentru aceasta, dupa 2-4 saptamani de la muscatura capusei, este necesar sa Va adresati in orice Centru de Recoltare Synevo si sa faceti o recoltare de sange pentru a determina IgM si IgG la Borellia.