5 SFATURI UTILE de la un practician – obstetrician-ginecolog

Vizualizari: 940

Dragostea față de ceilalţi începe cu dragostea de sine. Acest lucru este important să fie păstrat în minte pentru toată lumea, dar mai ales pentru femei!

Anumă femeile: mamele, fiicele, surorile si bunicele sunt cei care crează confort, îngrijesc rudele, aduc armonie şi frumuseţe în lumea. De aceea este atât de important să menţineți feminitatea și sănătatea, atât timp cât este posibil.

Împreună cu medicul-ginecolog al centrului de medicină de laborator EUROLAB Larisa Mihailovna Horoșilova, am pregătit 5 sfaturi utile pentru femei despre cum să păstreze sănătatea în normă.

Eurolab: Larisa Horosilova

1. Există teste care ar trebui să fie efectuate anual?

Pentru a nu se gândi la boli, trebuie să faceți măsuri preventive.
Examinarea anuală de către un medic-ginecolog vă va ajuta să fiți în formă bună și să vă mențineți sănătatea în normă.

Fiecare femeie are nevoie de abordare individuală. Analizele sunt prescrise de medic, pe baza vârstei și a unei situații concrete. Cu toate acestea, există analize care trebuie să fie efectuate tuturor femeilor în fiecare an, indiferent de vârstă și starea de sănătate. Aceasta este o analiză a florei vaginale, precum și un test de sânge general. Este foarte important ca rezultatele să fie evaluate de medic, deoarece aceeași analiză la una pacientă poate fi normă și într-o altă posibilă patologie.

Ca profilaxie a cancerului de col uterin, femeile cu vârsta de 27 de ani și mai mult sunt recomandate să facă analiza pentru oncomeriștii cel puțin o dată la 3 ani.

2. Care sunt simptomele ce arată necesitatea de vizită la ginecolog?

Indicatorul sănătății unei femei este un ciclu menstrual regulat, așa că, dacă ați avut perioade neobișnuite, nu ați avut menstruație sau ciclul este nestabil, atunci acesta este un prilej să înscrieți la ginecolog. Semnele tulburatoare sunt descărcări neobișnuite (abundente, puroloide, galbene, verzi, cu un miros neplăcut), precum și durere în timpul actului sexual, slăbiciune și amețeli.

Durerea din coloana vertebrală, intestine, vezică urinară și rinichi este adesea asociată cu ginecologia. Dacă vă simțiți inconfortabil în oricare dintre aceste zone – vizitați un ginecolog.

3. Cum corect să vă pregătiți pentru consultația unui ginecolog?

Este foarte important să informați medicul dumneavoastră despre medicamentele pe care le luați în momentul consultării. De exemplu, există medicamente care afectează ciclul menstrual și este posibil să nu știți acest lucru.
Aduceți calendarul ciclului menstrual și specificați, de asemenea, ce boli au avut rudele dumneavoastre.

Consultarea unui ginecolog este un proces confidențial, așa că nu vă fie frică să spuneți detaliile vieții personale, deoarece rezultatul consultării și diagnosticul corect depinde de acest lucru.

Este necesar să se rade zona de bikini?

Acum nu există o astfel de nevoie. Trebuie să se efectuați un tratament igienic normal, dar fără a folosi săpun sau alte mijloace igienice.

Se poate să ai sex înainte de a merge la doctor?

Nu este de dorit, deoarece aceasta afectează rezultatele testelor, care ar putea fi necesare să efectuați.

4. Cum să vă pregătiți pentru sarcină corect?

Fiecare femeie trebuie să îndiplineze neapărat calendarul de ciclul menstrual. Acest lucru este foarte important! Din graficul menstruației, putem afla despre multe boli. Dacă intenționați să fiți gravidă, merită să stabiliți și zilele ovulației.

Atunci când vă pregătiți pentru sarcină, în primul rând trebuie să vizitați un ginecolog, deoarece un număr foarte mare de sarcini nereușite și, în cele din urmă, necesitatea inseminării artificiale – este rezultatul infecțiilor din trecut și actual și, de asemene, tratament care nu a fost efectuat în timp.

Deoarece sarcina crește încărcarea asupra corpului unei femei, în special asupra inimii și a rinichilor, cînd pregătiți de sarcină, trebuie să verificați starea generală a corpului, pentru care trebuie să treceți testele corespunzătoare.

Fiecare femeie care intenționează să devină mamă trebuie să efectuieze teste pentru infecții sexuale și să treacă de asemenea o analiză asupra caracteristicilor florei din tractul urogenital. De asemenea, este de dorit să aflați dacă aveți cei mai importanți indicatori pentru sarcină în normă – acid folic, homocisteină, fier, magneziu și vitamina B12.

5. Cum să păstrăm sănătatea și longevitatea a femeilor?

Este necesar să vă îngrijiți de sănătate de la o vârstă fragedă și să veniți la medic-ginecolog în fiecare an regular.

Este recomandabil să ai sex regulat, dar cu numai un partener regulat.
Este foarte important să fiți mamă! Femeile, care au copii, suferă mai puțin de problemele sexuale la bătrânețe.

Iubiți-vă pe sine si fiți sănătoși!