TerraMed: tehnologii avansate și specialiști de prima clasă

Михаил Ивась
Mihail Ivasi
directorul clinicii de chirurgie TerraMed

Despre filiala nouă, ralizările și planurile ce țin de viitor ne va povesti directorul clinicii de chirurgie TerraMed, domnul Mihail Ivasi care la rândul său este și fondatorul medicinei private în Moldova.

Deschiderea primei clinici de chirurgie licențiate private în îndepărtatul 1998 a produs un adevărat furor în piața serviciilor medicinale. Cu toate acestea în un timp foarte scurt ne-am făcut cu foarte mulți pacienți permamenți. Cu trecerea timpului numărul doritorilor de a trece tratamentul în condițiile confortabile ale Centrului nostru a început să crească considerabil.

Anume din această cauză în 2012 noi am reorganizat clinica noastră. TerraMed – la ziua de azi este un centru medicinal inovativ care oferă un spectru larg de servicii și se întinde pe o suprafață mai mare de 2000 de metri pătrați. Totuși pe parcurs ne-am ciocnit cu faptul că și o clădire de cinci etaje nu este destul de spațioasă pentru toți pacienții noștri, numărul cărora s-a majorat din cauza suprasolicitării pe de o parte și din altă parte proiectele noi și serviciile propuse necesitau o suprafață suplimentară.

Terramed

A devenit destul de evidentă necesitatea de a ne extinde și din această cauză a fost luată decizia de a construi un bloc medical nou.

Datorită faptului că blocul respectiv s-a deschis în 2017 la ziua de azi avem posibilitatea de a deservi de 2-3 ori mai mulți pacienți și să tratăm (inclusiv chirurgical) chiar și persoanele grav bolnave.

 

Mai mult de atât fiecare filială a noastră posedă un anume profil chirurgical.

Ca și mai înainte în incinta TerraMed-ului care este situat pe str.Trandafirilor 15/4, activează policlinica care este înzestrată cu echipamentul necesar și specialiști profilați pe un anume domeniu. Ceea ce ține de staționar și sălile de operație-acestea sunt destinate pentru tratarea patologiilor ginecologice și realizarea procedurilor ECO (într-un cuvânt clinica noastră a devenit una din cele patru clinici căreia statul i-a încredințat să trateze infertilitatea în cadrul programului de stat).

Toate celelalte intervenții chirurgicale sunt realizate în filiala nouă a clinicii TerraMed, care este amplasată pe adresa: str. Cuza Vodă, 44a. În afară de acesta acolo activează o pliclinică profilată pe mai multe profiluri care este dotată cu o tehnică modernă.

ортопедияO atenție deosebită noi am acordat
următoarelor ramuri ca: traumatologia, ortopedia, endoscopia, pediatria, otolaringologia, chirurgiei cu lazer, reabilitării. La proiectarea policlinicii s-a ținut cont de faptul ca aceasta să fie comodă atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical.

La primul etaj se află registratura care este dotată cu un panou mare electric și secția de roentghenologie. Etajul doi, trei și patru sunt predestinate pentru policlinică.

La etajul cinci se află secția de reabilitare.La etajul șase și șapte se află saloanele pentru bolnavi (cu unu sau două paturi). Toate saloanele sunt dotate cu echipamente care oferă posibilitatea de a acorda orișicare ajutor medical. La etajul opt se află două săli de operație destul de moderne care sunt dotate cu toate cele necesare pentru a realiza operații de diferite niveluri de complexitate, la fel aici se mai află și salonul de terapie intensivă. La etajul nouă este administrația.

Policlinica

ПоликлиникаLa ora actuală în filiala nouă a clinicii noastre primirea pacienților este realizată de 45 de specialiști: toți medicii dețin categoria superioară sau gradul științific de «doctor în științe medicale». Experiența lor enormă și dorința de a ajuta pacientului orișicând sunt garantul unui tratament efectiv al oricărei maladii de orișice complexitate.

Ginecologia, urologia atât pentru maturi cât și pentru copii, gastroenterologia, hepatologia, cardiologia, pulmonologia, neurologia pentru maturi și copii, endocrinologia, stomatologia, dermatologia, oncodermatologia, generală, vasculară, chirurgia plastică și cu lazer, proctologia, ortopedia pentru maturi și copii, pediatria, traumatologia, otolaringologia, mamologia, reabilitarea și aceasta nu e lista complete a ramurilor pe care le oferă clinica noastră pacienților noștri.

Pentru ca pacienții să se simtă confortabil în clinica noastră activează un staționar de zi destul de spațios; filiala rețelei europene Synevo; un cabinet de diagnosticare funcțională care este dotat cu un electrocardiograf,un aparat modern pentru realizarea ecocardiografiei (ultrasonografia inimii), un spirograf și tehnică pentru monitorizarea funcției cordului per zi;un cabinet modern al medicului ENT care este dotat cu cu un videoendoscop; cabinetul de medicină tradițională în care cu succes sunt realizate asmenea proceduri ca girudoterapia, acupunctura, mezoterapia cosmetologică la fel mai puteți primi și o consultație de la medicul homeopat.

E important să vă atragem atenția asupra faptului că în filiala nouă cabinetul ginecologului este dotat cu aparatul ultrasonografic și videocoloscop. În afară de aceasta policlinica este dotată cu un spectru mare de dispozitive necesare pentru a stabili diagnoza pacientului.

Endoscopia

ЭндоскопияDiagnosticarea contemporană a bolilor tractului gastro-intestinal este de neconceput fără așa proceduri ca: fibragastroscopia (metoda endoscopică de examinare a stomacului ) și colonoscopia (metoda endoscopica de examinare a intestinul).

După recomandările OMS așa fel de examinare ca FGS se recomandă să se execute nu mai puțin de o dată la trei ani. Ceea ce ține de persoanele mai în vârstă de 40 de ani diagnosticarea endoscopică trebuie să aibă loc ca un element de dispanzerizare pentru a depista la timp tumorile maligne și benigne ale tractului gastro-intestinal la stadiile incipiente deoarece numai în așa caz ele vor putea fi înlăturate nu doar prin metoda chirurgicală,ci și prin endoscopie,păstrând în așa fel organul afectat.

Pentru nimeni nu este un secret că aceste proceduri nu sunt de loc plăcute și totuși pacienții clinicii TerraMed pot să le realizeze de loc dureros prin intermediul anesteziei locale sau generale.

Anesteziologia

Anestezia este o procedură care provoacă frică multor pacienți, ba chiar mai mult decât insăși intervenția chirurgicală. În TerraMed activează o echipă de anesteziologi-reanimatologi înalt calificați care la rândul său efectuiază toate tipurile de anestezie și utilizează doar preparatele de ultima generație care nu provoacă diferite efecte adverse.

E important de menționat faptul că fiecare loc în condiții de staționar e dotat cu toate cele necesare pentru acordarea ajutorului într-un caz de urgență indiferent de faptul dacă bolnavul se află în un salon obișnuit sau de terapie intensivă.

ÎN ANUL ACESTA CLINICA A OBȚINUT STATUTUL DE CLINICĂ UNIVERSITARĂ ȘI A DEVENIT O PLATFORMĂ DE STUDII PENTRU VIITORII MEDICI.

Proctologia

Ritmul vieții moderne, stresurile permamente, alimentarea incorectă – toate acestea negativ influențează asupra tractului gastro-intestinal al omului. Durerile în burtă, balonarea permamentă, constipațiile frecvente, săngele din scaun, durerile în regiunea rectală – toate acestea sunt niște semne care cer o adresare imediată la doctor.

În clinica TerraМed medicii-proctologi care sunt niște specialiști înalt calificați se ocupă de diagnosticarea și tratarea bolilor de orișicare complexitate ale intestinului gros. Medicii noștri prin intermediul tehnologiilor inovative destul de delicat și străduindu-se să provoace un discomfort minimal obțin tratarea completă a pacienților în termeni destul de scurți.

Urologia

УрологияDin păcate în ultimul timp prostatita (inflamarea prostatei)poate fi întâlnită chiar și la tinerii de optsprezece ani, iar adenoma prostatei (tumoarea benignă a prostatei) – la bărbații care de abia au trecut peste vârsta de patruzeci de ani.
Din această cauză dacă există măcar un mic dubiu ce ține de hiperplazia prostatei pacientul trebuie să treacă neapărat următoarele investigații ca: ultrasonografia prostatei (la rândul său și ultrasonografia transrectală); uroflumetria – metoda de apreciere a fluxului de urină care permite să se determine caracterul și gradul de perturbare a micțiunii; analiza sângelui care ține de depistarea prostatei-antigenul specific (PSA) pentru confirmarea diagnozei și excluderea tumorii maligne a prostatei.

În filiala nouă a clinicii noastre toate examinările enumerate mai sus se pot realiza doar după o singură consultație și aceasta este foarte bine deoarece cu cât mai repede va fi numită diagnoza corectă cu atât mai degrabă pacientul va începe un tratament adecvat și se va întoarce mai curând la o viață deplină.

ÎN TERRAMED SUNT UTILIZATE TOATE METODELE INOVATIVE ALE MEDICINEI REABILITATIVE CARE FOARTE RAPID VOR ÎMBUNĂTĂȚI STAREA PACIENȚILOR.

Reabilitarea

РеабилитацияReabilitarea include activitățile îndreptate spre reabilitarea sănătății cât mai curândă sau completă și spre revenirea la o viață activă a acelor persoane care au suportat o traumă gravă sau o intervenție chirurgicală la fel și a acelor persoane care suferă de Paralizie cerebrală.

În TerraMed sunt utilizate toate metodele inovative ale medicinei reabilitative. Hidroterapia, chinetoterapia, acupunctura, metodele fizioterapeutice, diferite tipuri de masaj, activitățile sportive terapeutice, tratarea în camera senzorică – toate acestea și încă multe altele din arsenalul secției de reabilitare permit îmbunătățirea considerabilă sau maximă a stării de bine a pacienților chiar dacă aceștia au o serie de probleme serioase.

Neurochirurgia

Нейрохирургия În clinica TerraMed a fost prezentată o nouă metodă revoluționară de tratare neurochirurgicală și anume – nucleotomia automatizată punctivă care permite realizarea uneia dintre cele mai complicate intervenții ce ține de înlăturarea herniei intervertebrale sub anestezie locală sau generală.

Metoda constă în aceea că acul este introdus în discul spinării, îi micșorează dimensiunile,scade tensiunea și pacientul chiar în aceeași zi poate să se întoarcă acasă. Desigur mai există și probabilitatea ca peste câțiva ani să aibă loc recidiva și în cazul dat va fi nevoie de repetat procedura în cauză. Și totuși după această intervenție care practic nu provoacă nici o durere pacientul în aceeași zi scapă de dureri și revine la un mod de viață obișnuit.

Lazermed

кабинет лазерной медициныO atenție deosebită merită cabinetul de medicină cu lazerul – Lazermed. Cosmetologia cu lazerul, dermatologia, urologia, flebologia, ginecologia, chirurgia – acestea sunt domeniile care sunt abordate aici.

Întinerirea cu lazerul a zonelor intime și tratarea incontinenței urinare pe fon de stres la femei; circumcizia prepuțului la bărbați; înlăturarea papilomelor și a negiilor de orișicare localizare, înlăturarea alunițelor (în mod obligatoriu după consultația cu medicul oncodermatolog); scăparea de steluțele vasculare de pe față,mâini și picioare; înlăturarea petelor pigmentare, hiperpigmentarea stratului cutanat, cicatricele de după acnee, pistruii; tratarea onihomicozei (ciuperca unghiilor de la picioare) și a unghiei încarnate; înlăturarea hemangioamelor la copii.

Toate aceste proceduri se realizează fără durere și sânge,nu necesită anestezie generală,condiții staționare și o reabilitare îndelungată și printre altele nu au nici o contraindicație !

Chirurgia

ХирургияÎn TerraМed se realizează intervenții de orișicare complexitate ce țin de: traumatologie, otolaringologie, vase, abdomen. Majoritatea intrevențiilor chirurgicale se fac miniinvaziv(prin laporoscopie sau endoscopie) și numai în cazurile de excepție medicii abordează la intervențiile abdominale.

Aici se efectuiază intervenții destul de complicate ca de exemplu cele ce țin de osteosinteză (joncțiunea fragmentelor osoase) și în același rând și din accesele mici la toate tipurile de traume osoase și vasculare ale pelvisului și a coloanei vertebrale; corecția deformării picioarelor;endoprotezarea șoldului și a genunchilor și alte intervenții unicale.

O atenție deosebită merită secția de chirurgie plastică. Orișicare intervenție ce ține de corectarea mărimii și formei sânului,corecția formei și mărimii urechilor, scleroterapia vaselor, liposacția, plastica abdominală, metodele iovative de întinerire, chirurgia plastică miniinvazivă – în TerraМed e posibil absolut orișice!

TerraМed – cea mai bună alegere a celor care au grijă de sănătatea, frumusețea și longevietatea lor!