Test recomandat în diagnosticul infertilității. Pentru El și Ea

1337

O altă epidemie despre care semnalează experții în domeniul medical este – epidemia infertilității. În acest context Clinica Sante vine cu testul la prolactină la preț promoțional de 110 lei. Analiza este recomandată atât femeilor cât și bărbaților.

Când trebuie efectuat testul?

Valentina Vlas, director medical

Valentina Vlas, director departamentului Calitate din cadrul laboratorului Clinica Sante: „Prolactina se indică pentru stabilirea cauzei galactoreei, atunci cînd secretia de lapte nu este asociată cu sarcina sau cu alaptarea, diagnosticarea cauzei infertilității și a disfuncției erectile la bărbați, diagnosticarea cauzei dereglărilor menstruale si/sau a infertilității la femei, depistarea și diagnosticarea tumorilor hipofizare și mamare, monitorizarea tratamentului acestora și depistarea recidivelor, în hipotiroidism, sindromul ovarelor polichistice, tuberculoza sau boli de rinichi.

Trebuie retinut, că prolactina influențează sănătatea și starea de bine a întregului organism”

Recomandări:

Pregătire pacient: Deoarece concentrația prolactinei depinde de ritmul circadian, este recomandat ca această analiză de sânge să fie efectuată dimineața, între orele 8:00-10:00, pe stomacul gol. Inainte de efectuarea acestei analize, pacienții ar trebui să evite efortul fizic intens, să evite stresul, precum și mesele bogate în proteine, deoarece acestea pot crește nivelul de prolactină din organism.

Promoție valabilă în toate Centrele Clinica Sante

Linia verde Clinica Sante: 022 66 72 66