Toamna – anotimpul care poate afecta semnificativ vederea

Vizualizari: 1573

Fiecare anotimp își lasă amprenta asupra noastră: asupra gândurilor, aspectului și chiar asupra sănătății.

Chiar dacă vara cu razele ei solare puternice și-a luat rămas-bun de la noi, nu înseamnă că ar trebui să neglijăm subiectul sănătății ochilor.

Toamna este un anotimp când lumina balansează, acum, ziua, e luminos afară, spre seară deja e întuneric, ochii nu reușesc să se programeze conform acestor schimbări și din acest motiv pot suferi foarte mult.

Există așa o maladie ca „Sindromul de ochi uscat” care înseamnă deficit de lacrimi și se intensifică toamna. Spre uimire, dar de această maladie suferă peste 60% din populație. Unele din cauze acesteia pot fi: dereglarea hormonală, prea multă presiune asupra ochilor, boli la ochi, somn insuficient și altele.

Acesta este unul dintre motive, de ce este așa de important să avem grijă de vederea noastră, îndeosebi toamna. Cum această problemă poate fi rezolvată? Unii recurg la varianta clasică: ochelari de protecție și de vedere, iar alții aleg o metodă mai nouă – lentilele.

La Pro Optic există lentile la prețuri accesibile pentru fiecare buzunar. Apelând la un oftalmolog puteți cere sfat, dacă încă n-ați interacționat cu purtatul lentilelor.

La fel, vă recomandăm lentile speciale pentru ochelari care vă pot salva în condițiile de toamnă. Este vorba de lentile de ochelari cu acoperire multifuncțională antireflectantă (antireflexivă).

Beneficiile lentilelor acoperite cu AR:

  • mai puțină tensiune asupra ochilor atunci când conduceți mașina cu vizibilitate redusă,
  • mai puțină oboseală a ochilor în prezența unor surse de lumină puternică;
  • un aspect mai estetic (ochelarii nu strălucesc, iar ochii din spatele lentilelor sunt clar vizibili pentru interlocutor)

Deja rămâne să alegeți personal metoda de a proteja vederea toamna, însă una este sigur – nu trebuie să neglijați acest fapt.

Vă așteptăm la Pro Optic!