Tomografia oculară OCT o tehnologie de vârf în diagnosticul oftalmologic

Vizualizari: 1367

De multe ori atunci când auzim de astfel de afecțiuni precum retinopatia, glaucomul, degenerescența maculară le asociem cu simptome severe însă cert este faptul că cele mai grave afecțiuni apar cel mai silențios.

Inițial orice modificare la nivelul retinei de cele mai multe ori este asimptomatică, însă urmările sunt ireversibile de aici și vine importanța unui diagnostic precoce.

Odată cu apariția tomografiei oculare rata de orbire la nivel mondial din cauza retinopatiei sau a glaucomului a scăzut dramatic. Astăzi un medic reușește să intervină cu un plan de tratament în cele mai complicate boli ale ochiului.

CE REPREZINTĂ O TOMOGRAFIA OCULARĂ?

Tomografia optică este un sistem imagistic avansat ce vine în ajutorul oftalmologului și cu o precizie maximă se pot diagnostica cele mai severe afecțiuni ale ochiului la etapa incipientă.

Cu investigaţia OCT medicul îți scanează nervul optic și retina ochiului în 3D în câteva secunde. Este un diagnostic neinvaziv, rapid ce poate fi făcut și la copii.

TOMOGRAFIA ÎN COERENȚĂ OPTICĂ SE INDICĂ:

Persoanelor cu diabet și glaucom sau când la un diagnostic de rutină se depistează o modificare la nivelul nervului optic.

La fel o investigație OCT se recomandă atunci când de ceva timp ai vederea încețoșată sau este înrăutățită, sau poate vezi linii asimetrice și culori mai palide fără a avea o afecțiune.

CE AFECȚIUNI SUNT DIAGNOSTICATE PRIN TOMOGRAFIA OPTICĂ?

  • Retinopatia și degenerescența maculară
  • Dereglări ale nervului optic
  • Găurile de la nivelul maculei
  • Dezlipirea de retină
  • Endeme maculare
  • Glaucom

 
 

CEA MAI AVANSATĂ TEHNOLOGIE DE DIAGNOSTIC ÎN CADRUL CLINICII MCI

Medicii Clinicii MCI cu succes utilizează cea mai avansată tehnologie de diagnostic OCT – SPECTRALIS Heidelberg – versiunea 2017, fiind un pionier al tomografiei în domeniul spectral.

SPECTRALIS Heidelberg este un echipament de ultimă generaţie care asigură imagistica cu viteză şi rezoluţie înaltă de o precizie maximă.

UNDE ȘI LA CE PREȚ POȚI FACE O INVESTIGAȚIE OCT?

La Clinica Oftalmologică MCI poți beneficia de cel mai avansat echipament în diagnosticul bolilor retiniene fiind și cea mai nouă tehnologie din țară. Costul pentru o tomografie optică este în jur de 500 lei și te poți programa la numărul (022) 24-04-04 fără îndreptare de la medic.

Mai multe depre tomografia oculară poți descoperi aici: MCI