marți, iulie 5, 2022
spot_img

4 februarie: Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului

4 februarie: Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului – Eu sunt o sursă și te voi inspira…să te implici, să acționezi, să previi, să lupți, să învingi!
#WorldCancerDay #IAmAndIWill
În fiecare an, la 4 februarie, Ziua Mondială a Cancerului ne împuternicește să demonstrăm grijă și sprijin, să ne ridice vocea colectivă, să luăm măsuri personale, cu scopul de a reduce povara cancerului la nivel mondial, pentru a promova o echitate mai mare și pentru a integra controlul cancerului în sănătatea populației.

Sub sloganul ”Eu sunt o sursă și te voi inspira…să te implici, să acționezi, să previi, să lupți, să învingi!”, ziua mondială de luptă împotriva cancerului reprezintă o oportunitate unică pentru a atrage atenția asupra ceea ce poate fi făcut pentru a preveni cancerul, pentru a salva milioane de vieți.
Cancerul este a doua cauză principală de deces la nivel mondial, afectând anual femei și bărbați, tineri și vârstnici. Cancerul pulmonar, de stomac, colon, ficat, sân, col uterin sunt cele mai frecvente cazuri care duc la mortalitate. Aproximativ 30% dintre cazurile de deces din cauza cancerului au drept cauză un indice crescut al masei corporale/obezitate, lipsa din alimentație a fructelor și legumelor, consumul de alcool și tutun.

Preveniți și reduceți riscurile! Cel puțin o treime din cazurile de cancer pot fi prevenite.
Tu ai puterea de a reduce impactul cancerului asupra ta, asupra oamenilor pe care îi iubești și asupra întregii populații. Doar când avem angajament, putem acționa și accelera progresul. E timpul să aplici angajamentul personal!
Timpul nostru de a acționa este ACUM! Controlul medical periodic e cea mai bună metodă de prevenție a acestei boli. Fii un instrument de acțiune și inspiră pe alții să se implice. Depistarea precoce se realizează prin screening! Împreună putem schimba vieți. Împreună putem învinge cancerul!

Spitalul Polivalent Novamed

Novamed


Site-ul Web: Novamed
Contacte:
Telefon: 022 000 700
Adresa: str. Tudor Strișca, 30, Chișinău