Abcesul maxilarului

Boala prezintă un proces inflamator purulent și se caracterizează prin formarea unui focar de degradare a țesuturilor din regiunea maxilo-facială.

Cauzele, simptomele, evoluția bolii

Motivele bolii sunt: penetrarea țeşuturilor de către stafilococi și streptococi. Infecția se răspândește din focarele peri coronare ale inflamației, precum și din buzunarele parodontale.
Simptomele: umflături, frisoane, dureri. Abcesele de sub gingii se deschid spontan.

Tipuri de abcese:

  • Abcesul cavității bucale de sub limbă. Pacientul simte senzații neplăcute în timpul conversației și se plânge de durere. În practica medicală există cazuri, în care procesul inflamator trece şi la gât.
  • Abcesul cerului cavităţii bucale este o complicație a parodontitei din rândul superior al dinților. Pacientul simte durere în cerul gurii, îi e dificil să mănânce și să vorbească.
  • Abcesul obrazului poate fi detectat atat pe exteriorul cât şi pe interiorul obrazului.
  • Abcesul limbii e uşor de determinat. El este foarte periculos. Microbii de pe limbă se răspândesc foarte repede pe țesuturile din jur. Această boală necesită tratament urgent. Consecințele sunt grave.

Diagnosticarea

Medicul confirmă boala, ţinînd cont de plângerile pacientului. De asemenea, dentistul examinează cu atenţie cavitătea bucală. Medicul stabileşte dacă există abcese în zona feței și dacă pacientul suferă de boli cronice infecțioase.

Tratamentul

Majoritatea abceselor necesită o disecare. După procedura dată, cavitatea abcesului este drenată. În caz de febră, medicul prescrie antibiotice.