Otita media adezivă

Otita este un proces inflamator fibros al mucoasei de timpan, care implică formarea de aderențe. Adesea, complicațiile acestei boli includ o deteriorare treptată a abilității de a auzi.

Motivele

Otita medie adezivă se formează în majoritatea cazurilor după ce pacientul a suferit un tratament inadecvat. Această boală apare și în cazul, în care pacientul suferă de o inflamație în formă cronică a urechii medii. Dacă medicul recomandă antibiotice, care nu sunt potrivite pentru pacient și dinamica tratamentului este negativă, se formează aderenţe. Sunt cazuri când otita apare din cauza patologiei tubului auditiv.

Simptomele otitei medii adezive (aderente)

Unul dintre simptomele otitei este disconfortul, precum și tiuitul în urechi.. Adesea pacientul se plânge de pierderea auzului. Doctorul, prin efectuarea unei otoscopii, poate marca modificări ale timpanului.

Diagnosticarea

Pentru a diagnostica otita medie adezivă e necesar istoricul bolii. De asemenea, efectuarea otoscopiei și a unor studii ale tubului auditiv.

Tratamentul

În primul rând, tratamentul este conservator. Dacă aceste metode de tratament nu au dinamică pozitivă, medicii apelează la tratamentul chirurgical.

Profilaxia

Prevenirea otitei media adezive este depistarea și tratarea la timp a diferitor forme de otită medie. E important să nu să se recurgă la auto-tratament, deoarece în viitor va fi dificil pentru medic să aplice o terapie, care ar putea vindeca complet otita. În cazul dat apar complicații. Atunci, când apar simptome de acest fel, e necesar să se adreseze imediat la orelist.

Perspectiva

Dacă vorbim despre prognozarea bolii – ea se exprimă printr-o leziune largă. În plus, trebuie luat în considerare factorul de tratare la timp.