Delirul alcoolic (febra albă)

Delirul alcoolic (febra albă) este o încălcare pronunțată a activității (mintale) psihice, cauzată de abuzul de alcool.

Motivele

Boala se manifestă la alcoolici în perioada în care au ieșit din beţie. Uneori poate apărea şi la persoanele, care au consumat o cantitate mare de alcool.

Simptomele

Pacientul este copleșit de diferite senzaţii (frică, râs, disperare, furie, mirări), care se perind rapid. Mimica se schimbă brusc, pacienții sunt implicați într-o activitate legată de afecțiuni și halucinații, care îl vizitează la moment.

În momente de frică ei strigă, fug, se ascund; vorbesc cu un interlocutor imaginar; alungă insectele invizibile sau animale inexistente.

Medicii disting delirul profesional, atunci când pacienții efectuează acțiuni legate de munca lor: pilesc, construiesc, curățe etc. În acest caz, celelalte simptome nu sunt atât de pronunțate sau dispar cu totul.

Diagnosticarea

Un semn distinctiv de diagnostic este tremurul întregului corp, contracții musculare involuntare şi dezordonate, mișcări necordonate ale mâinilor și picioarelor, ataxie.

Tratamentul

Pacientul trebuie internat urgent într- un spital de psihiatrie. Dacă se comportă necorespunzător, se imobilizează și i se prescriu medicamente psihotrope. Pentru restabilirea memoriei se administrează nootropice.

Tratat trebuie nu delirul de alcool, ci alcoolismul, care este cauza febrei albe. Tratamentul pacientului vizează reducerea tulburărilor vegetative, în special – restabilirea somnului normal.