Furia anală

Furia sau fisura anală este ruptura membranei mucoase a rectului în imediata vecinătate a sfincterului ca urmare a deteriorării mecanice.

Furia anală se caracterizează prin deteriorarea căptușelii anale de o lungime de unu până la doi centimetri. O fisură poate fi sub forma unei rupturi sau a unei răni deschise. Această boală poate apărea la orice vârstă, dar cel mai adesea fisurile anale apar la femeile tinere.

Cauzele

Fisurile anale pot apărea fără nici un motiv. Acest lucru se întâmplă în principal ca urmare a deteriorării canalului anal în timpul trecerii unui scaun de consistență rigidă. De asemenea, dezvoltarea acestei boli poate fi consecinţă a sexului anal.

În majoritatea cazurilor, un astfel de defect apare pe părțile anterioare și posterioare ale anusului. Ca şi hemoroizii, fisura anala este cea mai frecventă boala proctologica.

Formele bolii

Știința modernă distinge două tipuri de fisuri anale – forme acute și cronice. Forma acută apare în principal după diaree sau constipație. În procesul de normalizare a scaunului, fisura anală în 40-60% din cazuri se vindecă în mod natural, fără a folosi medicamente.
Forma cronică a fisurii anale se caracterizează prin prezența ei timp de trei luni. O astfel de formă este caracterizată de astfel de simptome:

• compactarea marginilor anusului, starea lor ridicată;
• o margine a fisurii are o înălțime poliodă, iar cealaltă are o papilă anală de tip hiperplastic.

Unul dintre principalele motive pentru dezvoltarea acestei boli este un ton crescut al mușchilor anali. În rect, mușchii anusului servesc ca o supapă a tipului de blocare.
Din cauza durerii în procesul de leziune a mucoasei, există o stare spasmodică a sfincterului anal. Astfel, fisura anală se poate ascunde în pliurile canalului anus.

În această stare, fisura nu se curăță printr-o metodă naturală, ca rezultat, se poate dezvolta un proces inflamator, ceea ce va duce la creșterea senzațiilor de durere. Ca rezultat, există un „cerc vicios”, care facilitează formarea tipului cronic a bolii.

Simptomatologia

Semnul principal al fisurii anale este durerea acută în anus în timpul sau după defecare. În forma acută a bolii, durerea apare, în principal, în cincisprezece până la douăzeci de minute, iar în formă cronică poate dura câteva ore, după eliberarea intestinului.
În unele cazuri, pacienții se confruntă cu un disconfort constant și durere frecventă. S-ar putea să existe și urme de eliminări sângeroasă.

Pacienții pot dezvolta o teamă de durere severă, astfel încât adesea evită să meargă la toaletă, ceea ce duce la o agravare a stării lor generale, fisura este din nou rănită din cauza unui scaun rigid.