Abcesul pulmonar cronic

Această boală se caracterizează printr-o supurație în plămâni, care apare dintr-un abces acut prelungit în curs de dezvoltare.

Cauza apariţiei

Motive sunt foarte multe. Cel mai frecvent – forma neglijată a abcesului pulmonar acut, care a trecut într-o etapă cronică. Multiplele abcese apar din cauza septicemiei. De asemenea, această boală poate fi o acutizare a unui infarct al plămânului, precum și dezvoltarea tumorii pulmonare.

Simptomele

Forma cronică a abcesului pulmonar se poate dezvolta atât cu acutizări, cât și cu îmbunătățiri în curs. Remisia este caracterizată printr-o tuse cu o cantitate mică de spută, uneori pacientul poate scuipa sânge. Pacientul se confruntă cu o creștere a temperaturii corpului și o transpirație excesivă. Atunci când survine o acutizare a bolii – apare febra, crește cantitatea de spută.

Diagnosticarea

Pentru depistarea abcesului pulmonar, este necesară o radiografie a plămânilor. Medicul experimentat va observa cavitatea cu lichid, care este înconjurată de un segment inflamat. În cazul, în care pacientului i se face bronhoscopie, poate curge puroi din bronhi.

Tratamentul

În cazul unui tratament conservator, se prescrie o terapie cu antibiotice. Dar principalul remediu este intervenția chirurgicală. Pacientului îi este excizat segmentul pulmonar abcesat.

Complicațiile

Cele mai frecvente sunt complicațiile bronșectaziei secundare, sângerarea din plămâni și chiar sepsisul. Ele apar ca consecinţă a bolii învechite sau din cauza agravării ei.