Achalasia cardia

Achalasia cardiacă este o boală cronică, caracterizată prin încălcări periodice ale permeabilității esofagiene. Acest defect apare ca urmare a îngustării unei secțiuni separate a esofagului, numită cardia. Locul dat anticipează intrarea în stomac, precum și în zonele mai extinse ale esofagului.

Simptomatologia

Caracteristic pentru această maladie este senzația de durere din spatele sternului, care dispare după ce pacientul ia o pastilă de nitroglicerina. Foarte des, în momentul înclinării bruşte în jos sau înainte, persoana poate fi deranjată de regurgitare. Acest proces este caracterizat printr-o returnare a alimentelor cu impurități de mucus și secreții salivare în cavitatea bucală.

Diagnosticarea

Cea mai eficientă metodă de studiere a bolii este examinarea fluoroscopică, ceea ce face posibilă determinarea secțiunilor mărite și îngustate ale esofagului. În cazul achalasiei cardiei, esofagul are forma unei clepsidre. Pentru a evita diagnosticul greșit, se recomandă administrarea nitroglicerinei înainte de a efectua radiografia.

Tratamentul

Achalasia cardia se tratează cu:

  • preparate din grupul de nitroglicerine;
  • preparate de acțiune anestezică locală: Almagel, Fosfalugel ș.a.

Pentru a trata în mod eficient această boală, pot fi folosite cardiodilatoarele. În unele cazuri, pacienților li se recomandă intervenții chirurgicale.