Microcefalia

Microcefalia este o patologie manifestată prin dimensiuni mici ale capului datorită unui creier mic. Din cauza bolii, capul este de două ori și câteodată de trei ori mai mic decât cel normal.

Cauzele unei stări dureroase

Microcefalia la copii poate fi congenitală sau apare in primul an de viață al unui copil. Capul se oprește în creștere, nu crește nici creierul, dar fața se dezvoltă fără patologii. Ca urmare, capul copilului este disproporționat de mic, fața și fruntea sunt mari. Pe măsură ce copilul crește, capul disproporționat de mic devine foarte vizibil.

Microcefalie: cauzele bolii pot fi diferite

Cauzele bolii sunt diferite:

  • expunerea mamei la radiație;
  • bolile infecțioase;
  • tulburările genetice.

Microcefalia la nivelul fătului se dezvoltă ca urmare a infecțiilor, care îl afectează în uter (rubeola, citomegalovirusul, toxoplasmoza).

Boala se dezvoltă pe fondul sindroamelor:

  • Edwards;
  • Patau;
  • țipătul pisicii;
  • Prader-Willi;
  • Miller;
  • sindromul alcoolic al fătului.

Microcefalia: simptomele bolii sunt pronunțate

Creierul este foarte mic, uneori greutatea lui este de numai cinci sute – șase sute de grame. În organ se depistează simptomele patologiilor de dezvoltare brute: macro- și microgiria, ageneza corpusului callos, lisencefalia, heterotopia. Sectoarele frontale și temporale ale creierului sunt de dimensiuni mici, astfel încât creierului este neacoperit. Cele mai multe convoluții și brazde lipsesc. Ganglionii bazali, spre deosebire de cortexul cerebral, sunt mult mai bine dezvoltați.
În cele mai multe cazuri, tuberculul optic, cerebelul, creierul stem și piramida medulla oblongată sunt reduse.

Diagnosticarea afecțiunii dureroase

Diagnosticul se bazează pe studiere: dimensiunile reduse ale capului și inteligența subdezvoltată sunt dovada incontestabilă a bolii.
Este necesară diferențierea microcefaliei de craniostenoză – cea din urmă se caracterizează prin modificări ale craniogramei.

Microcefalia: tratamentul afecțiunii dureroase

Un tratament special nu există, prin urmare, tratamentul simptomatic este efectuat pentru a elimina simptomele emergente. Prognoza este nefavorabilă, persoanele, care au un astfel de diagnostic, nu trăiesc mult, deoarece creierul lor nu este capabil să funcționeze cu forță maximă.
Copiii cu microcefalie primară frecventează o școală auxiliară; iar pacienții cu microcefalie secundară au nevoie de o îngrijire constantă.
Уникальност