Sindromul durerii Anokopchikovy

Sindromul durerii Ankokchikovy mai are un nume – koktsigodiniya – nume mai simplu și mai ușor de înțeles – durerea din coccis. Maladia este diagnosticată în principal la femei. Medicina explică acest lucru prin caracteristicile anatomice ale structurii sistemului musculo-scheletic.

După apariția simptomelor și a reclamațiilor este recomandabil să începeți imediat tratamentul cu cociogoniile. Dar, din păcate, mulți pacienți nu acordă atenție bolii, crezând că disconfortul a devenit doar o consecință a unei zile aglomerate. Această boală este caracterizată printr-un număr de stări patologice în sacrale, și regiunea anală coccigiană.

Simptomatologia

Senzațiile dureroase apar local, în regiunea coccigiană, în rect, în anus. Mai ales, astfel de dureri sunt caracteristice în timpul odihnei și în timpul nopții. În majoritatea cazurilor, durerea din regiunea coccigiană și sacrală, este asociată cu traume acute sau cronice. Se constată adesea, că leziunile au fost cu mult înainte de apariția sindromului de durere.

În timpul examinării cu raze X în aceste zone pot fi diagnosticate fracturi mai vechi, precum și detașare ale părților superioare ale coccisului sau alte modificări ale sistemului osos. În astfel de cazuri, este necesar să se consulte un traumatolog.

Unii pacienți se plâng de durere, care sunt rezultatul reticulopatiei. De asemenea, durerea tipului peri anal poate fi un simptom al omisiunii perineului. Sindromul de durere crește în timpul defecării sau statului îndelungat în picioare. În poziția întinsă, senzațiile dureroase, în general, dispar.

Durerea poate să apară în mod neașteptat, fără nici un motiv special, să continue în momente diferite și, de asemenea, să dispară brusc. Sindromul de durere este marcat de diferite senzații:

  • împunsături dureroase, cu furnicături frecvente;
  • durere oarbă;
  • durere cu iradiere în perineu, coapse sau fese.

Sindromul de durere poate dura mulți ani, uneori crește și, uneori, brusc dispare. Cauza acestei maladii medicina modernă încă nu a stabilit-o. Durata durerii nu este condiţionată de niciunul dintre factori:

  • modificarea condițiilor climatice ale pacientului;
  • prezența bolilor ginecologice sau urologice;
  • diagnosticul de osteohondroză.

Diagnosticarea

Dacă În cazul unei traume vizibile, depistate în timpul investigaţiilor Roentgen, patologia țesutului osos poate fi stabilită, în toate celelalte cazuri, pentru a diagnostica orice modificări practic e imposibilă nici cu ajutorul razelor X sau de studiu endoscopic. E imposibil de a depista maladia nici prin palparea coccisului, sacrului sau a sfincterului.

Tratamentul

Metodele radicale de tratare a sindromului dureros practic au întotdeauna rezultate de succes. Este important să se efectueze un tratament complex: să participe la stabilirea diagnozei medicii, cum ar fi un neurolog, traumatolog și psihoterapeut.

Sindromul de durere Anokopchikovy poate duce la astfel de consecințe:

  • depresie;
  • insomnie;
  • încălcarea sistemului sexual (potența);
  • handicap.