Boala venerică nr. 4

Boala venerică nr. 4 este o boală infecţioasă care este provocată de virusul de filtrare şi se transmite pe cale sexuală.

Boala a fost numită nr. 4 ca o urmare a altor trei boli venerice de bază ca: sifilisul, gonoreea şi ulcerul veneric.

Cauzele bolii

Nerespectarea cerinţelor ce ţin de sexul protejat.

Simptome

Simptomele primare apar îndată după infectare sau pe parcursul a patru luni şi foarte des rămân neobservabile: noduleţe mici, ulcere pe organele genitale, în unele cazuri apare uretrita.

Simptomele secundare se manifestă prin mărirea şi moleşarea nodulilor limfatici din zona inghinală. Nodulii se inflamează, se supurează şi se deschid, din ei se elimină mase purulente care au o consistenţă şi o culoare asemănătoare cu frişca.

Dacă tratamentul nu are loc atunci la femei boala se manifestă sub forma de inflamaţie cronică a stratului cutanat a labiilor şi clitorului. La bărbaţi scrotul şi penisul preiau culoarea fildeşului, se îngustează rectul, apar erupţii cutanate şi ulcere în zona perineului şi inghinală.

Diagnosticare

Reacţia pozitivă la testul Frei este dovada faptului că omul este infectat de această boală periculoasă.Uneori pentru confirmarea faptului că boala persistă e nevoie de extras agentul provocator din locurile afectate de maladia dată.

Tratare

Antibioticele şi sulfonamidele nu dau nici un rezultat. De regulă se efectuiază o intervenţie chirurgicală prin intermediul căreia se înlătură ţesuturile afectate.