Gonoreea

Gonoreea este una dintre infecțiile cu transmitere sexuală. Boala este provocată de gonococcus Neisseria gonorrhoeae și imunitatea la gonoree nu este dezvoltată: fiind bolnavă o dată, o persoană nu este protejată de reinfectare în viitor.
Gonococii se dezvoltă pe membranele mucoase ale organelor genitale, uretrale, rectului și faringelui (în cazul în care a fost prezent sexul anal sau oral), în conjunctivă (boala se numește în acest caz „blenrea”).

Gonoreea la femei și bărbați

Boala se poate răspândi în diferite părți ale corpului (articulații, sânge, piele și chiar inimă). O femeie gravidă infectată cu gonoree poate transmite boala ei nou-născutului în timpul travaliului. La un bebeluș pe fondul gonoreei, se pot dezvolta următoarele maladii ca: meningita, sepsisul și alte boli.
Tratamentul la timp început să prognozează un rezultat favorabil și, de regulă, nu provoacă complicații grave. În cazul în care tratamentul nu este efectuat la reprezentantele genului femenin se poate infecta uterul și apendicele cee ace la rândul său poate determina infertilitatea și sarcina ectopică.
La bărbați, boala este însoțită de prostatită și epididimită.

Simptome

Perioada de incubație a gonoreei nu este lungă – numai de la două până la cinci zile, câteodată durează de la douăzeci până la treizeci de zile.
Adesea, o persoană infectată nu știe despre infecție, ceea ce duce la infectarea partenerilor. În cele mai multe cazuri, boala este asimptomatică la femei și anume din această cauză se adresează mai rar la specialiști.
Organismul masculin este foarte sensibil la gonococi și nu poate ignora simptomele neplăcute pentru o lungă perioadă de timp deoarece apar: dureri în timpul urinării, eliminări nespecifice din penis, febra. Femeile au eliminări vaginale și sângerări.