Abcesul ficatului

Boala este un gen de complicație a amoebiasisului intestinal. Ea apare de obicei în perioada matură, în principu la bărbaţí.

Cine o provoacă

Vinovatul acestei boli este dizenteria amoebă.

Motivele

Cum se produce contaminarea cu acest parazit? Infecția are loc, dacă chisturile amoeba pătrund în tractul digestiv al pacientului. Când se înmulțește în pereții intestinului, se formează mici abcese. Se pot rupe, formând ulcere. Parazitul afectează ficatul, provocând formarea de abcese specifice, generând necroza zonei țesutului hepatic. Astfel, se formează o cavitate, în interiorul ei se dezvoltă parazitul. Abcesul se poate steriliza de la sine.

Simptomele

De obicei maladia debutează acut mai frecvent la o vârstă fragedă. Simptomele sunt destul de pronunțate. Acest factor forțează tinerii să meargă un medic în primele zece zile după declanșarea bolii. Febră, palpare dureroasă a ficatului, durere în partea dreaptă – acestea sunt simptomele. Când amoeba intră în organism, procesul patologic începe în intestine, însă, în ciuda acestui fapt, aproape o treime dintre pacienți se plâng de indigestie.

Tratamentul

Intervenția chirurgicală nu poate fi efectuată decât după lichidarea bolii în faza intestinală. De obicei, medicul prescrie metronidazol de 30 mg / kg de trei ori pe zi. Acest medicament trebuie luat 10 zile, după care medicul reduce doza la jumătate.

Pacientul ia medicamentul încă 10 zile. Concomitent se administrează și rezoxină.