Abcesul interintestinal

Abcesul interintestinal – este o boală, care are localizare în cavitatea abdominală, frecvent este combinat cu un alt tip de abces – cel al pelvisului mic.

Stadiul bolii

Boala are trei etape principale:

  • etapa inițială – în acest moment abcesul doar începe să se formeze;
  • etapa de infiltrare – abcesul continuă să crească, este posibilă formarea mai multor abcese;
  • etapa de spargere, în care puroiul pătrunde în cavitatea abdominală.

Cauzele apariției

Abcesele date, de obicei, progresează din cauza, că pacientul a suferit de o „peritonita difuză”.

Simptomele

Bolnavul simte dureri abdominale, care au caracter surd, nu pot fi clar localizate, simte o balonare intestinală, slăbiciune generală. În cazul, în care medicul suspectează un abces, care este plasat aproape de peretele din față – peritoneu, apar următoarele simptome: mușchii în partea din față a peritoneului sunt tensionaţi, pacientul se plânge de o senzație dureroasă. Prin palpaţie se stabileşte o formaţie nemişcată.

Diagnosticul

Această boală e dificil de stabilit. Suspect de boală, poate fi un pacient, care anterior a făcut peritonită. Pentru a diagnostica acest abces, vor fi necesare următoarele studii: o radiografie a organelor cavității abdominale, o ecografie și KG

Tratamentul, prognoza

Abces necesită intervenție chirurgicală. Chirurgul va deschide și va curaţa abcesul. Înainte de operație, trebuie să administreze o terapia cu antibiotice și metronidazol.

Complicații

Consecințele acestei boli sunt foarte grave. La urma urmei, abcesul se poate rupe în cavitatea abdominală, de asemenea, o consecință a lui poate deveni și peritonita. În cazurile severe, se produce septicemia.

Prevenirea

Pentru a preveni această boală, este nevoie la timp de tratat bolile tractului gastro-intestinal. În cazul, în care pacientul a avut intervenții, trebuie scrupulos de controlat cavitatea abdominală. Medicul e obligat să monitorizeze cu atenție sănătatea pacientului, care recent a suferit o peritonită.