Abcesul dat, de obicei, nu se produce de la sine. Această boală se caracterizează prin formarea de puroi în pelvis. Dacă boala progresează, există o amenințare de formare a abcesului în vezica urinară, precum și în intestine. Rareori abcesul apare din cauza peritonitei sau para proctitei .
Cauzele apariției
Acest abces progresează după apendicita acută sau ca urmare a proceselor inflamatorii în uter.
Simptomele
Boala declanșează cu o leucocitoză și apariția de mucus în scaun. Diagnosticul rectal arată o bombardare a spațiului Duglas, umflături. Pacientul se plânge de frisoane, are dureri de cap, temperatură, se simte bolnav. În unele cazuri se dezvoltă tahicardia.
Diagnosticul
Nu e dificil de a diagnostica această boală. Pentru a o confirma medicii fac puncție în rect.
Tratamentul
Abcesul se lichidează printr-o intervenție chirurgicală. Există trei căi de acces la absces: vaginal, rectal și sacral. În tratamentul acestei boli se aplică antibiotice.
Prognoza și prevenirea
În cazul, în care medicul a diagnosticat o singură manifestare a bolii și la timp a efectuat intervenția chirurgicală, se observă o dinamică pozitivă. Complicațiile se manifestă, când abcesul erupe în cavitatea abdominală.
Prevenirea acestei boli necesită un control și o sanație de igienă a cavității abdominale in timpul interventiei chirurgicale. Chirurgul trebuie să fie atent la sângerare.Pacientului să i se trateze minuțios toate rănile purulente .