Abscesul subdiafragmatic

Această boală este o acumulare de puroi în spațiul sub diafragmă. De obicei, un astfel de abces apare în partea dreaptă, se formează între diafragmă și ficat.

Tipuri de boală

Se atestează abcesul pe dreapta, stânga și median sub-diafragmatic . Dacă vorbim despre natura bolii, atunci există – cu gaze și fără. De obicei, un astfel de abces apare în partea dreaptă și se formează între diafragmă și ficat.

Simptomele abcesului sub-diafragmatic

Simptomele maladiei – senzații dureroase în dreapta sau în stânga sub coaste, dureri în piept, sughițuri, febră, transpirație excesivă. Pacientul are greață, apare dispneea.

Diagnosticul

Pentru a determina această boală, medicii, de obicei, fac
Razele X . Acest studiu arată, dacă mobilitatea diafragmei e limitată . Adesea abcesul conține o anumită cantitate de gaze și acest fenomen poate fi diagnosticat prin scanare.

Tratamentul

Abcesul dat necesită o intervenție chirurgicală. De obicei, înainte de operație bolnavului se prescrie penicilină și streptomicină: aceste medicamente diminuiază intoxicația și contribuie la ameliorarea procesului. De asemenea, ele oferă posibilitatea de a preciza diagnosticul.

Prognoza și prevenirea

Prognosticul acestei boli e destul de grav: abcesul se poate sparge în cavitatea abdominală, dar și în cavitatea pleurală, apoi el trece spre exterior. Una dintre complicațiile grave este septicemia. Dacă nu a fost la timp efectuată operația, în 90% din cazuri consecința e fatală.

Pentru a evita această boală, trebuie la timp depistate procesele inflamatorii în cavitatea abdominală. De asemenea, e necesar să fie efectuată igiena cavității abdominale în caz de peritonită.