Wen

Wen este o tumoare asemănătoare chistului, care conține secreția glandelor sebacee. Wen poate afecta oricare parte a corpului, dar cel mai adesea sunt situate pe față, pe cap, pe trunchi, pe membrele superioare.

Există cazuri când Wen a fost detectat pe scrot.

De regulă, aceste tumori chistice nu apar singure, ci sunt multiple. Grăsimile sau lipomii sunt doar un defect cosmetic și nu se dezvoltă în formațiuni maligne.

Motivele

Maladia apare datorită blocării deschiderii canalului glandei sebacee. Cel puțin, așa cred reprezentanții medicinii tradiționale. Oponenții lor, reprezentanții medicinei de alternative, cred că este murdăria acumulată în i corpul uman. Versiune este pusă la îndoială și nu are nici o explicație științifică.

Simptomele

Wen-ul este nedureros. Locul unde se formează sub piele devine mai vîrtos. Unii s-ar putea să nu crească.

Diagnosticarea

La examinare medicul depistează o tumoare de formă rotundă, de consistență moale, de mărime de la cinci milimetri la patruzeci și mai mult. Pielea este de obicei neschimbată, dar poate fi puțin rolie, dacă apare o infecție.

Tratamentul

Tratamentul se efectuează prin metoda intervenției chirurgicale. Formările mici sunt excizate sub anestezie locală, cele mari – anestezie generală.