Anorgasmia

Anorgasmia înseamnă dificultăți constante în realizarea orgasmului, în ciuda stimulării sexuale suficiente și a duratei normale a actului sexual. Anorgasmia este un fenomen comun, care afectează majoritatea femeilor, doar unele reprezentante de sex feminin nu vor să vorbească despre asta.

Nu face de ascuns nimic, doar modificările stilului de viață și o terapie sexuală corectă vă vor ajuta să sporiţi dorința sexuală și la lichidarea problemelor din viața sexuală.
Orgasmul are o intensitate diferită, iar reprezentantele sexului frumos se desebesc prin frecvență diferită a orgasmului, precum și prin durata preliminară a gingăşiei și a actului sexual în vederea „lansării” acestuia.

Experții au estimate, că doar aproximativ un sfert din toate femeile se confruntă în mod constant cu satisfacție din viața sexuală.

Debutul orgasmului depinde de vârsta femeii, de problemele de sănătate, de situația din familie și de relațiile cu iubita ei.

Dacă vi se potrivește viața sexuală, atunci nu există nici un motiv să contactezi un specialist. În caz contrar, consultarea unui sexopatolog este pur și simplu necesară.

Anorgasmia la femei: semnele unei afecțiuni

Un contact sexual complet se încheie cu un orgasm – un sentiment de plăcere fizică puternică și ușurare, care este însoțită de contracții ale mușchilor pelvieni. Intensitatea orgasmului este fenomen strict individual, unele femei pierd chiar conștiința de plăcere, iar unele simt doar o ușoară tremurare a uterului.
Principalul semn al afecțiunii este incapacitatea de a simți plăcerea în timpul sexului sau de întârzieri în atingerea acestuia.

Tipuri de stare dureroasă

Specialiștii disting următoarele tipuri de anorgasmie:

• anorgasmia primară – femeia nu a simțit niciodată în viața ei cea mai mare plăcere de a face dragoste;
• anorgasmia secundară – femeia știe ce este un orgasm, dar nu este întotdeauna posibil să-l atingi, necesită mult efort;
• în dependenţă de situație – este capabilă să experimenteze plăcerea numai în poziții individuale sau în timpul unui anumit tip de sex (de exemplu, oral); unele femei simt orgasmul prin stimularea clitorisului;
• anorgasmia coitală – poate atinge cea mai mare plăcere în diferite moduri, dar nu în timpul actului sexual;
• general – nu simte plăcere, indiferent de situație și de mângâierele partenerului.
Cauzele anorgasmiei la femei
Procesul de dezvoltare a unui orgasm nu este ușor, este influențat de diverși factori (fizic, emoțional, psihologic). Problemele din oricare dintre ei îi provoacă absența.
Factorii fizici includ diverse boli – de ginecologie, diabet și scleroză multiplă. Disconfortul în procesul actului sexual, durerea sau poziție incomodă contribuie, de asemenea, la absența orgasmului.

Multe medicamente influenţează orgasmul (inhibitori selectivi, medicamente pentru tratamentul hipertensiunii, antihistaminice).

De regulă, alcoolul crește dorința, dar reduce oportunitățile, astfel încât poate interfera cu capacitatea orgasmului. Același lucru se poate spune despre droguri.
Conform cercetării statistice, posibilitățile sexuale scad cu vârsta. În perioada menopauzei, aceasta este asociată cu o scădere a nivelului hormonului estrogen.

Factorii psihologici joacă un rol important în apariția orgasmului: stresul, depresia, dificultățile financiare, teama de a rămâne însărcinată, senzația de rușine, relațiile tensionate, lipsa de încredere nu permit unei femei să se relaxeze și să se dedice complet plăcerii.

Anorgasmia la bărbați

În mod ideal, actul sexual se termină întotdeauna cu orgasm. El este punctul culminant al acțiunii, completarea ei și partea cea mai importantă. Dar există cazuri, în care orgasmul nu vine. Motivul pentru aceasta poate fi o simplă oboseala, suprasolicitarea mentală, problemele nerezolvate etc. Dar dacă această condiție se repetă, este necesară o consultație de specialitate.

Lipsă de satisfacție în raporturile sexuale indică un eșec în activitatea diferitor organe și sisteme ale corpului masculin. Lipsa orgasmului e o mare problemă în viața lui personală.
Cauzele unei stări dureroase la bărbați:

• a suferit un traumatism vertebral;
• boala vasculară (de exemplu, varicocel);
• tulburări hormonale;
• diabet;
• intervenții chirurgicale;
• factori psihologici;
• scleroza multiplă;
• boli ale sferei genitourinare (de exemplu, prostatita).

Tratamentul anorgasmiei

Dacă orgasmul este rar sau nu l-ai avut niciodată în viață, trebuie să consulţi un specialist, care te va ajuta să rezolvi problemele ce au apărut. Practica sugerează, că este mult mai ușor să discuți cu un medic despre astfel de subiecte, decât cu un partener sexual. Specialistul știe foarte bine ce e de făcut pentru a rezolva problema.

Nu vă puteți trata de unul singur, utilizarea nejustificată a Viagrei, Levitrei poate exacerba mai mult starea de lucruri.
Bărbații trebuie să se adreseze urologului- andrologistului sau endocrinologului-urologului. În majoritatea cazurilor, tratamentul se bazează pe administrarea medicamentelor speciale, care pot activa mediatorii creierului.

În paralel, pacientului i se prescriu proceduri fizice, care stimulează părțile necesare ale creierului și măduvei spinării:
• electrosleep;
• băi medicale;
• electrolitica;
• ultrasunete ș.a.

Dacă starea dureroasă este provocată de patologia organelor genitale, este indicată intervenția chirurgicală.
Cursurile de psihoterapie au un efect bun.

Consecințele

E foarte important pentru fiecare persoană să aibă plăcere în timpul sexului, care este un fel de destindere psihologică și fiziologică. La bărbați și femei absența constantă a orgasmului duce la stagnarea sângelui în regiunea pelviană, stare care provoacă tumori, prostatite la bărbați, tulburări cardiovasculare.