Aversiunea sexuală

Aversiunea sexuală este una din cele mai grave forme a disfuncției sexuale. Disfuncția în cauză este o stare care se caracterizează prin viceversa libidoului. Statistica manifestării acestei disfuncții încă n-a fost studiată până la capăt deoarece după ajutorul medical se adresează un număr neânsemnat de pacienți care suferă de patologia dată. Cu cât aversiunea sexuală se dezvoltă mai tare cu atât mai mult majoritatea reprezentantelor sexului frumos încep să refuze contactele sexuale cu partenerul sau soțul său ceea ce duce la apariția unor situații de conflict sau chiar și la divorț.

Cauzele apariției

Cauzele apariției disfuncției sexuale în cauză pot fi următoarele:

• Mirosul neplăcut;
• Starea de ebrietate a partenerului;
• Diferite forme de comportament ca de exemplu:vulgaritatea, melancolia, frica ș.a.m.d.

Asemenea factori pot fi atât de scurtă durată cât și destul de îndelungați ceea ce până la urmă aduce până la o dezamăgire totală față de partener.

Simptome

Situația dată devine cu timpul pentru ambii parteneri greu de suportat.Femeia sau bărbatul care au o respingere totală față de partenerul său pot să preia chiar și o atingere ușoară foarte inopinat.

În unele cazuri senzația de aversiune sexuală se poate limita doar numai la factorii iritanți în timpul intimității ca de exemplu: vizuali sau olfactivi.

În cazul în care aversiunea sexuală se manifestă printr-o formă acută atunci dezgustul față de partener poate apărea nu numai în momentul în care au loc atingerile, ci și atunci când îți aduci aminte de el. Până la urmă cuplurile încep să doarmă separat sau peste o perioadă oarecare nu mai trăiesc împreună.

În majoritatea cazurilor aversiunea începe să apară treptat,dar sunt și cazuri când aceasta se manifestă brusc. În cazul în care o femeie sesizează dezgustul bărbatului față de sine la ea scade nivelul de autoapreciere și acest fapt se preia drept o aversiune față de feminitatea și atracția sa.

De regulă cauzele unui așa fel de comportament la bărbat femeia le explică prin faptul că la el a apărut altcineva pe care o are drept obiect sexual. În unele cazuri femeia poate învinovăți bărbatul de homosexualism. În așa situații femeia începe să caute o confirmare a feminității și atracției sale la alți bărbați.

Aversiunea sexuală: tratament

În cazul în care cuplurile sau perechile care au relații îndelungate nu tratează disfuncția sexuală în cauză aceasta la rândul său poate duce la încheierea relațiilor.Soluționarea cea mai optimală a problemei date este adresarea după ajutor la un medic sexopatolog și psihoterapeut.