Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă iei proteine ​​în fiecare zi în loc de alimente?
joi, iulie 18, 2024
spot_img

Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă iei proteine ​​în fiecare zi în loc de alimente?

Shake-ul proteic este un supliment sportiv popular folosit de mulți culturiști.

Aceștia amestecă praful uscat cu vreun lichid după gust, pentru a facilita creșterea masei musculare sau pentru a menține masa musculară curentă. Aceste suplimente reprezintă o sursă adițională de substanțe nutritive la dietele sportivilor deja existente. Dar ce se întâmplă oare, dacă consumi exclusiv, doar proteine ​​timp de o săptămână?

Un experiment îndrăzneț

Un blogger a decis să testeze pe propriul său corp, efectele consumului exclusiv de proteine timp de o săptămână. Acesta a consumat gainer, care de fapt, nu este un supliment proteic pur, ci un amestec proteine și carbohidrați conceput pentru creșterea eficientă și rapidă a mușchilor. Funcția acestuia, este mai complexă, potrivită pentru cei ce activ cresc masa musculară sau vor să facă față unui deficit de greutate.

Bloggerul a luat experimentul la modul serios și nu a mâncat o săptămână întreagă decât doar câte un shake la o priză, de trei ori pe zi. A cumpărat un gainer cu aromă de ciocolată, lapte și un shaker pentru a găti amestecul. În prima zi a experimentului, totul a decurs fără probleme, iar seara bloggerului, nici măcar nu i-a fost foame, deși a observat disconfort în abdomen.

În a doua zi, sportivului i s-a terminat laptele și a trebuit să amestece praful cu apă plată. Potrivit bloggerului, experiența a fost extrem de neplăcută. A treia zi, acesta a început să simtă o foame puternică, iar în a patra zi, a acuzat simptome dispeptice.

Cum s-a încheiat experimentul?

La sfârșitul experimentului, bloggerul a creat un rezumat coerent pentru auditoriul său: într-o săptămână a primit 20 de doze de gainer în loc de mâncare. A fost nevoie de 6 litri de lapte și 1 kilogram de aditiv. Bloggerul recunoaște că foamea nu l-a chinuit decât o zi și a slăbit cu doar 200 de grame în tot acest răstimp. În ciuda nuanțelor negative, acest experiment poate fi numit reușit, dar nu recomandă repetarea experimentului sau practicarea unei astfel de diete, din motivul consecințelor asupra sistemului digestiv.

Pe la mijlocul experimentului, sportivul, a început să aibă o durere sâcâitoare în epigastru, meteorism abdominal, o flatulență excesivă (din cauza formării gazelor în exces) și acnee pe care anterior nici nu a avut-o. Și asta doar într-o săptămână de teste. Reacția organismului dă de înțeles că aceste suplimente nu sunt sigure pentru un consum exclusiv de rutină. Într-un consum îndelungat, utilizatorul s-ar putea confrunta și cu o constipație severă, datorită cantităților preponderente de proteine ​​și carbohidrați și a lipsei de fibre și vitamine a gainer-ului.

AutorSiluan Stegărescu
Sursămentoday.ru

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău