Cu ce plângeri se adresează mai des pacienții?
Cel mai adesea părinții se plâng de o scădere accentuată a apetitului, durere și balonare, scaune deranjate, dureri de cap frecvente și amețeli, somn neliniștit, salivare la copii.
Când pacientul este diagnosticat în cele mai multe cazuri cauza sunt paraziți.
Cum se stabileşte dacă un copil suferă de paraziți, ce semne indică acest lucru?
Semne care indică prezența paraziților: apetit scăzut, greutate corporală sub normă, miros urât din cavitatea bucală, dureri abdominale, flatulență, tulburări de somn, iritabilitate, reacții alergice și chiar tuse.
Investigaţiile necesare: o analiză obligatorie a fecalelor, intubație duodenală, analiză pentru determinarea enterobiozelor, studii imunologice – un test de sânge, testul imunosorbant legat de enzime (ELISA), diagnosticul PCR.
Cum să ne protejăm noi și pe cei dragi de infecția cu paraziți?
Dacă se respectă cu strictețe măsurile preventive, se poate evita infectarea cu paraziți. Este foarte important să se mențină curățenia în casă și copiii să fie învățaţi să respecte igiena de la o vârstă fragedă, precum și să respectăm regulile de igienă și tratamentul termic al alimentelor.
Cel mai important lucru este să fie efectuată în mod regulat prevenirea periodică a molipsirii organismului cu paraziți.
PROFILAXIA ESTE TRATAMENTUL CEL MAI EFICIENT ȘI INOFENSIV. A SE ADRESA LA MEDIC PENTRU INVESTIGAŢII O DATĂ PE AN SAU îN CAZ DE NECESITATE.
Cât de des trebuie de efectuat un control și o cură de profilaxie?
Examinarea periodică a tuturor membrilor familiei pentru depistarea paraziţilor este o parte importantă a menținerii sănătății.
Acest lucru este deosebit de important dacă există factori de risc pentru infectarea prin paraziți: prezența animalelor domestice, ocuparea cu grădinăritul, utilizarea apei din izvoare, fântâni, precum și utilizarea produselor alimentare fără tratament termic. În aceste cazuri, se recomandă efectuarea unui studiu la începutul și la sfârșitul verii. Profilaxia se efectuează individual.
D-nă Natalia, ce tratament sigur contra paraziților li-ați recomanda pacienților, dar inofensiv pentru stomac și ficat?
În funcție de tipul de paraziţi se administrează: medicamente antihelmintice, antihistaminice și hepatoprotectoare. Este cel mai sigur să utilizați medicamente antiparazitare pe bază de plante, cum ar fi Helmex, care conține extracte de usturoi, semințe de dovleac, cimbru, frunze de carob și de mentă.
Preparatul „Helmex” distruge eficient și îndepărtează paraziții din organism. „Helmex” este un produs natural 100%, care nu provoacă reacții alergice, îmbunătățește funcția intestinelor și a ficatului, promovînd un metabolism echilibrat.
Prevenirea este tratamentul cel mai bun și inofensiv!
*Informațiile de pe site nu reprezintă o bază pentru auto-tratare!
Înainte de utilizare, consultați un specialist.