Scripnic Elena, medic pediatru: „Inhalaţiile la copii. Cum se realizează corect!”

corect

Copiii mici răcesc mai des decât adulţii, astfel încât părinţii evită să le ofere un tratament medicamentos ori de câte ori au nasul înfundat sau polipii uşor inflamaţi.

Inhalaţiile sunt un remediu la care apelează din ce în ce mai mulţi părinţi care preferă să trateze cât mai natural infecţiile respiratorii la copii.

Problema este că majoritatea nu ştiu că aceste inhalaţii se pot dovedi inutile dacă nu sunt efectuate corespunzător.

 

Elena Scripnic
Elena Scripnic
Medic pediatru

Inainte de realizarea inhalaţiilor, nasul copilului trebuie curăţat complet de secreţiile active. Altfel, vaporii nu reuşesc să pătrundă pe căile respiratorii, întreaga operaţiune fiind inutilă.
Puteţi utiliza muşeţelul şi uleiurile esenţiale de mentă şi eucalipt (daca sunteti siguri ca copilasul d-voastra nu este alergic la acestea) pentru o experienţă mai plăcută.

Deosebit de frecvent inhalaţiile sunt folosite în cazul copiilor „atacaţi” de viroze sau gripe, care afectează căile respiratorii superioare.
În primul rând inhalaţiile ajută la „transportarea” unui anumit preparat medicamentos în diferite părţi ale căilor respiratorii – de preferat în cele unde se dezvoltă boala. Deoarece medicamentele solide sau lichide nu pot fi „plasate” în organele respiratorii în alt mod, acestea sunt transformate într-un sistem de dispersie sau, mai bine zis, în aerosoli.

Particulele de preparate medicamentoase amestecate cu gaze (iar uneori aburul simplu) pătrunde uşor în căile respiratorii, umezindu-le şi având efect curativ. Dar ce preparate medicamentoase sa utilizati? Pentru acesta ar fi bina sa consultati medicul pediatru pentru a administra corect, la timp si fara careva efecte adverse medicamentele necesare.

Sănătate și multă, multă acuratețe în tot ce faceți și administrați copiilor dumneavoastră!!!