Selecţionata Spaniei s-a calificat la Cupa Mondială de rugby după o pauză de 23 de ani!
marți, aprilie 23, 2024
spot_img

Selecţionata Spaniei s-a calificat la Cupa Mondială de rugby după o pauză de 23 de ani!

Selecţionata Spaniei s-a calificat la Cupa Mondială de rugby după o pauză de 23 de ani! Asta după ce a învins Portugalia cu 33-28.

Spania, care participase ultima oară la Cupa Mondială în 1999, a devenit a 16-a echipă care îşi asigură calificarea la Cupa Mondială de anul viitor, din Franţa. Spania, cu 29 de puncte, ocupă locul al doilea în clasamentul cumulat al ediţiilor 2021 şi 2022 al Rugby Europe Championship, după Georgia, care de asemenea şi-a asigurat prezenţa la CM 2023. Ibericii vor evolua în Grupa B, alături de campioana mondială Africa de Sud, Scoţia, Irlanda şi o echipă care va fi decisă ulterior din zona Asia/Pacific.

România, care ocupă locul al patrulea în clasamentul general al preliminariilor, cu 23 de puncte, păstrează şanse reale de calificare la CM 2023. România mai are un meci de jucat, pe 19 martie, în deplasare, cu Olanda, iar în cazul unui succes va depăşi Portugalia (26 puncte), aflată pe locul al treilea, dar care nu mai are de disputat niciun meci.

Poziţia a treia asigură intrarea în recalificări, programate pentru luna noiembrie. Reprezentantele Europei, Africii, Americilor şi zonei Asia/Pacific se vor înfrunta într-un patrulater, după sistemul fiecare cu fiecare, iar câştigătoarea va obţine ultimul bilet pentru CM 2023.