ALFA diagnostica a implementat cu succes FOX, un test conceput pentru diagnosticarea intoleranței alimentare individuale
miercuri, decembrie 6, 2023

ALFA diagnostica a implementat cu succes FOX, un test conceput pentru diagnosticarea intoleranței alimentare individuale

Testul determină reacțiile imune de tip întârziat la produse alimentare.

Aceste reacții adesea pot cauza o largă varietare de simptome care apar după consumul anumitor alimente și care uneori pot fi într-atât de neevidente, încât pentru o persoană este dificil să le asocieze alimentației. Drept exemplu servesc migrena, depresia, durerile articulare, afecțiunile cutanate, edemurile sau disconfortul abdominal.

Testul FOX determină imunoglobulina G (IgG) specifică împotriva a 286 de produse alimentare, inclusiv așa-numitele „superalimente” (rădăcini, semințe, legume cu frunze verzi, alge, fructe de pădure), ceea ce face din acesta un instrument unic pentru analizarea posibilelor cauze ale scăderii calității vieții, chiar și cu o alimentație „corectă”.

Costul testului este de 2500 de lei – cel mai mic preț de pe piață.
Termenul efectuării – 2 zile lucrătoare. Pregătirea – la 4 ore după ultima masă.

Rezultatele testului sunt prezentate sub forma unei concluzii explicite cu o interpretare coloră pentru fiecare dintre produsele alimentare analizate. Toți indicii determinați sunt grupați în secțiuni care permit modificarea comodă a dietei și monitorizarea în continuare a rezultatelor.

Cel mai important lucru, care este necesar de luat în considerare la interpretarea rezultatelor testului sunt alimentele la care cantitatea de anticorpi este crescută sau foarte crescută. Posibil că anume aceste alimente trebuie excluse din dietă sau consumul lor trebuie să fie limitat. Întrucât serviciile laboratorului încă nu prevăd consultația medicului nutriționist, interpretarea rezultatelor trebuie efectuată de către alți specialiști care se ocupă de nutriție (nutriționist, dietolog, gastroenterolog).

Aici puteți vizualiza lista completă a produselor alimentare analizate prin testul FOX alfalab.md.

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău