Biorevitalizarea pentru ten în perioada rece
joi, iulie 18, 2024
spot_img

Biorevitalizarea pentru ten în perioada rece

În adolescență, pielea noastră este netedă și elastică datorită acidului hialuronic endogen (propriu), care ține strâns împletite fibrele de elastină și colagen. Odată cu vârsta, cantitatea de acid scade, astfel încât tinerețea pielii începe să se estompeze. Principala sarcină a cosmetologiei este prevenirea și corectarea modificărilor pielii legate de vârstă. Și astăzi nu este un secret pentru nimeni că o combinație de diverse tehnici vă permite să obțineți cele mai bune rezultate. Astazi discutăm despre procedura de biorevitalizare cu doamna Cojocaru Natalia, Medic dermato-cosmetolog.

Doamna Natalia, spuneţi vă rog ce este biorevitalizarea?

Natalia Cojocaru, мedic dermato-cosmetolog

Cuvîntul biorevitalizare se traduce ca biorestabilire. Biorevitalizarea este o procedură ce luptă cu imperfecţiunile pielii folosind acid hialuronic sau coctailuri din ingrediente active. Astfel obţinem restabilirea tonusului pielii, elasticităţii şi culorii care persistă la pielea tînară.

Ce reprezintă mezoterapia? Este vreo diferenţă între biorevitalizare şi mezoterapie?

Mezoterapia facială denumită și “cocktailul frumuseții” este o metodă eficientă pentru întinerirea și menținerea pielii. Mezoterapia înlătură ridurile superficiale şi profunde. Tehnicile de mezoterapie și biorevitalizare sunt în general asemănătoare între ele. Diferenţa este în tipul de preparate selectate, în perioada şi frecvenţa injectărilor.

Există careva contraindicaţii?

Da, există. Acestea sunt:

 • sarcina, perioada de alăptare
 • intoleranță individuală la substanțele active ale medicamentului
 • maladii oncologice
 • procese inflamatorii în zona injectării
 • boală autoimună
 • tulburări de coagulare a sângelui
 • boli infecțioase acute (inclusiv gripă, infecții respiratorii acute, herpes)
 • boli cardiovasculare

Înainte de procedură este bine să fie examinată cu atenţie calitatea pielii, trebuie colectată anamneza (informaţia) corectă, inclusiv şi istoricul alergologic.

Care sunt indicaţiile pentru această procedură?

Principalele indicaţii pentru procedură de biorevitalizare este:

 • Apariția ridurilor sau prevenirea acestora;
 • Modificări legate de vârstă: elasticitate pierdută, piele uscată;
 • Modificări ale tenului: matitate, pete de vârstă, cearcăne sub ochi;
 • Pori dilataţi, activitate crescută a glandelor sebacee, acnee, cicatrici post acneice;

Cîte tipuri de biorevitalizare există?

Pentru a restabili pielea pot fi folosite, mai multe tipuri de biorevitalizante:

 • prima generaţie de preparate reticulante naturale sau reticulante bazate pe acid hilauronic curat.
 • a 2-a generaţie – este o substanţă în care acidul hilauronic este combinat cu alte substanţe active.
 • a 3-a generaţie – preparate bazate pe nucleotide restabilind pielea afectată la nivelul ADN.

Ce puteţi să ne spuneţi despre preparatul NCTF 135 utilizat în mezoterapie şi biorevitalizare?

Preparatul NCTF 135 este considerat lifder mondial în rejuvenarea pielii produs de compania Fillmed Laboratories. Acest preparat ajută în lupta împotriva semnelor de îmbătrânire cutanată şi pastrează în acelaşi timp trasaturile naturale. În acest sens, Fillmed a dezvoltat mezoterapia anti-ageing – o procedură medical-estetică ce stimultează regenerarea pielii din interior. Produsul NCTF 135 HA pe lînga acid hialuronic conţine şi un cocktail de 59 de ingrediente (vitamine, minerale, aminoacizi, co-enzime, acizi nucleici şi antioxidanţi) – care asigură nutrienţii necesari pentru încetinirea procesului de degradare cutanată şi îmbunătăţirea aspectului general.

Acţionând ţintit pentu hidratarea, netezirea, uniformizarea, revitalizarea şi protecţia pielii.

Cînd este vizibil efectul după procedură?

Rezultatele mezoterapiei cu NCTF 135 HA se văd încă de la prima sedinţă, însă pentru a atinge potenţialul maxim este nevoie de un protocol format din 3 sesiuni la un interval de 15 zile, urmate de alte 2 sesiuni lunare. Pentru menţinerea efectului pe o perioadă îndelungată, este recomandată şi utilizarea produselor de îngrijire pentru acasă, alese în funcţie de tipul de ten.

După un protocol complet, pacienţii se vor bucura de un ten mai hidratat, strălucitor, omogen, se imbunatateste tonusul, se accelerează procesele de regenerare, liniile fine şi ridurile vizibil estompate, dar şi pori diminuaţi semnificativ.

Acum cunoașteți informațiile de bază despre biorevitalizarea feței și înțelegeți că această procedură ajută la eliminarea ridurilor, încetinind semnificativ modificările pielii legate de vârstă. Pentru a evita consecințele negative, este important să utilizați medicamente certificate. Încredințați îngrijirea sănătății dumneavoastră specialiștilor.

Sanatate
Sanatate

Revista Sanatate


Contacte:
Telefon: 068 585 053; 068 199 951
Adresa: str. V. Pârcălab, 30/1, Chișinău